Sørnett

Ny ordfører valgt

Arvid Grundekjøn overtok jobben til stående applaus fra bystyret onsdag. FOTO: ERIK PETTERSEN

Arvid Grundekjøn overtok jobben til stående applaus fra bystyret onsdag. FOTO: ERIK PETTERSEN

Onsdag ble det nye bystyret konstituert i Kristiansand. Arvid Grundekjøn overtok kjedet klokken 18.00 i dag.

Publisert:

Onsdag kveld ble det nye bystyret konstituert i Kristiansand. Arvid Grundekjøn overtok tradisjonen tro ordførerkjedet fra avtroppende ordfører Per Sigurd Sørensen.

Selv om det i kjølvannet av kommune- og fylkestingsvalget bare var en formalitet , skulle det nye bystyret stemme over hvem som skulle bli ordfører. Arbeiderpartiets Jan Oddvar Skisland nominerte som ventet en Arbeiderparti-kollega til avstemningen.

- I går hadde landslaget i fotball en sjanse til å nå EM-sluttspillet. Jeg vet ikke hvor gode sjanser vi har i dag, men jeg vil likevel fremme forslag om Mette Gundersen som ordfører, sa han og høstet latter fra både politikere og tilhørere.

Høyre nominerte sin kandidat, Arvid Grundekjøn

Grundekjøn vant med 36 stemmer og Gundersen fikk 17 stemmer, men så ut til å ta det forventede tapet med fatning.

- Lykke til, det er en fantastisk spennende jobb du har foran deg, sa Per Sigurd Sørensen etter å ha gitt fra seg ordførerkjedet til den nye Høyre-ordføreren.

Selv om begge hans forgjengere har sagt nei til å stille til gjenvalg etter endt periode, lar ikke Grundekjøn seg skremme, og starter orførergjerningen som forsiktig optimist.

[img45768_2RM]

- Det er viktig for demokratiet at vi ikke lar uenighetene stå i veien for løsningene. Jeg er sikker på at vi kan klare å finne dem, selv om de kommer fra uventet hold, sa han fra talerstolen.

Det ble også enstemmig vedtatt at gruppelederen for Kristiansand KrF, Jørgen Kristiansen, blir ny vara-ordfører i byen.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=oms83UM_8jE[/youtube]