Sørnett

Ny runde internpraksis ved Mediehøgskolen

Tonje Steen studerer journalistikk ved Mediehøgskolen, hun ser frem til en ny periode med praksis. Foto: Sondre Finstad Berg

Tonje Steen studerer journalistikk ved Mediehøgskolen, hun ser frem til en ny periode med praksis. Foto: Sondre Finstad Berg

Mandag morgen startet journalist-studentene ved NLA Mediehøgskolen en ny runde med intern praksis. De neste fem ukene skal studentene jobbe som journalister, noe som betyr at Sornett.no nok en gang vil bli en aktiv nettavis. I tillegg til Sørnett, vil det bli radio- og tv-sendinger og Oddernes Avis vil igjen bli utgitt.

Publisert:

I perioden 30. september til 31. oktober vil totalt 44 studenter jobbe som journalister. Dette er tredje, og siste, periode med praksis for andreårsstudentene før de skal ut i ekstern praksis på nyåret. Sakene som blir produsert i perioden, vil ha lokal forankring her i Kristiansand.

Programansvarlig, Espen Sørmo Strømme, håper studentene vil ha fokus på saker som har betydning for samfunnet.

- Fokuset i journalistikken bør ligge på hvilken funksjon journalistikken har i samfunnet. Det betyr å overvåke at demokratiske prosesser går riktig for seg, at svake stemmer blir hørt, skjevheter blir fokusert på og at de settes fokus på saker som er viktige at blir hørt, uansett hvor store de er.

Konkurranse

For å få til dette, har skolen i samarbeid med Institutt for journalistikk skolen, en intern konkurranse for studentene. Hver uke vil veilederne ved NLA Mediehøgskolen Gimlekollen trekke frem noen saker de mener har utmerket seg. Til slutt vil den som har laget den beste saken bli belønnet med et kurs innenfor journalistikk. I tillegg til konkurransen, har skolen i løpet av sommeren fått et nytt tv-studio. Ifølge Strømme vil dette gi leserne/publikum et bedre tilbud.

[img93475_2RM]

- Et nytt tv-studio vil bidra til en mer proff produksjon. Dette vil se mer troverdig ut og være bedre grafisk. Det gir også flere muligheter i produksjonen, noe vi håper skal inspirere studentene. Målet er at vi som høgskole i fremtiden skal produsere prisvinnende journalister!

Studentene vil få prøve seg på alle former for journalistikk. I denne perioden vil hver student også ha en uke med konvergens. Det vil si at de som vanligvis studerer avis og nettavis vil ha en uke hvor de lager tv-saker, mens tv og radio-studentene vil ha en uke hvor de skriver på Sørnett.

Har du noen tips til saker, kan du sende dette til: redaksjonen@sornett.no

Publiseringene i praksis perioden vil se slik ut:

-       Sornett.no vil publisere nyheter hver uke, mandag til torsdag

-       På FM 101, 2 er det Aktuelt sending klokken 14-15, fra mandag til torsdag.

-       Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag vil radio-magasinet Menyen bli sendt 14:30 på samme frekvens

-       Oddernes Avis kommer ut torsdag hver uke i området rundt Gimlekollen

-       Det vil bli publisert tv-sendinger på sornett.no hver tirsdag og torsdag. Disse vil dekke nyhetsstoff, mens på torsdager vil det og komme ut en magasinsending.