Sørnett

800 Instagram-følgere for politiet

Sigrid Viste og Pernille Myrvoll Olsen er ansvarlig i nettpatruljen.

Sigrid Viste og Pernille Myrvoll Olsen er ansvarlig i nettpatruljen.

På bare tre uker har politiet Agder fått 800 følgere på den nye Instagram-kontoen sin. De ønsker å nå unge mellom 15-35 år.

Publisert:

Sigrid Viste og Pernille Myrvoll Olsen er politibetjenter i politiet i Agder, og har ansvar for den ferske kontoen.  De delte sitt første innlegg på Instagram 6. januar i år. På innlegget får vi vite at de har utvidet åpningstidene deres for når de er tilgjengelige på sosiale medier. Åpningstidene gjelder både Facebook og Instagram

- Vi begynte å tenke på å utvide til Instagram i juni fjor sommer, og hadde et mål om å opprette konto innen starten av 2021. Det tar litt tid å opprette politi-profiler på sosiale medier da alt skal gå gjennom politiets prosess-system, sier Myrvoll Olsen.

Det er vanskeligere å nå et yngre publikum på Facebook da det er flest voksne mennesker som bruker appen. De måtte finne plattformene som et yngre publikum bruker

- Vi ønsker å nå aldersgruppen fra 15-35 år. Via mediastatistikk viste det seg at flere av den aldersgruppa var på Instagram, sier Viste.

I løpet av tre uker har kontoen fått 817 følgere. Profilen skal bli brukt til å patruljere nettet og ha forebyggende innlegg, men den skal også brukes til tips og informasjon den enkelte trenger fra politiet. På profilen er det mulig å trykke inn på lagrede stories. Der står det om hva politiet ønsker, og hvordan de ønsker å bli brukt på Instagram.

- Det er litt annerledes å bruke Instagram på privat profil enn i jobbsammenheng, så vi har litt å lære. Vi vil gjerne få tilbakemelding på tips til forbedring og hva følgerne ønsker å se, sier Viste og Olsen.

Instagram-kontoen har vært raskt ute med å delta på virale trender, nemlig Bernie Sanders meme. Dette er et utklipp av Sanders på innsettelsesdagen til Joe Biden 20. januar. Dette er en trend som sprer seg som ild i tørt gress på sosiale medier.