Sørnett

Alexander Rybak går for ny seier i Eurovision!

Anne Cecillie er klar for å se på Eurovision neste uke, hun har troen på Norge.

Anne Cecillie er klar for å se på Eurovision neste uke, hun har troen på Norge.

Norge sender Alexander Rybak for andre gang til Eurovision Song Contest. Han ligger høyt oppe i oddsen og folket i Kristiansand virker veldig positive til bidraget hans.

Publisert:

https://www.youtube.com/watch?v=czBZ9ms9L0A

 

- Ja, jeg elsker MGP, forteller Anne Cecillie som jobber hos blomsterhandleren på Sanden. Hun har fulgt med i mange år og er strålende fornøyd med hva vi har sendt til årets Eurovision Song Contest.

- Det er en veldig morsom sang som et lett å kose seg med på Lørdagskvelden og hun digget den under Melodi Grand Prix, fortsetter hun. De morsomme sangminnene til Eurovision sprer seg videre i butikken. Hennes medarbeider står ved siden av henne og nynner til saksofonspillingen til «Epic Sax Guy» fra Moldova i fjor.

Denne gleden for gøyale sanger sprer seg til Cutters som ligger i samme etasje.

– Jeg må jo se på MGP, sier den joviale frisøren Jose Rodrigues. Han har mange favoritter, men «Hard Rock Hallelujah» fra Lordi og Rybak sitt forrige bidrag «Fairytale» er på toppen av hans lister.

Han synes det er vanskelig å si om han synes årets norske sang er bedre enn det som har blitt sendt de siste årene, men han gleder seg stort

- Vi har sendt en smart sang som virkelig fester seg på hjernen, det tror jeg vil fungere.

 

[img177898_2LM]

10 Mai skal Alexander Rybak tilbake på Eurovision scenen, dette har vekket stor interesse internasjonalt og skal vi stole på oddsen går vi en sikker pallplassering i møtte. Side første sceneprøve denne uken har Norge vært på en klar andre plass i oddsen, bare Israel ligger over. Dette er en massiv økning fra kvelden Rybak vant Melodi Grand Prix. Det var først da NRK annonserte hvor stor seieren var at interessen rundt sangen økte internasjonalt.

Håper ikke på seier
Øyvind Anderssen er positiv til sangen, men ikke til at Norge skal vinne igjen.

– Det er så dyrt at jeg synes ikke vi burde arrangere dette igjen, mener Anderssen som fortsatt ser frem til den store internasjonale finalen 12 mai.

Historisk
For å komme seg til den store finalen må Alexander Rybak klare seg igjennom den tøffe utvelgelsen på Torsdagens semi finale. Det er mange varierte og sterke sanger med, men Rybak sin er en av dem.

De største konkurrentene for øyeblikket er Ukraina, Sverige, Ungarn, Australia og Danmark i følge flere Eurovision sider. Det er ti land som går videre fra denne semifinalen og Rybak vil igjen skape Eurovision historie. For sist gang Alexander Rybak var med fikk Norge stemmerekord, den ble ikke slått før Eurovision byttet stemmesystemet i 2016. Når Alexander Rybak entrer scenen i Semi finale 2 fremfører han sang nummer 1500 i Eurovision historien.

https://www.youtube.com/watch?v=w818_5r83yI