Sørnett

Bet og kvelte politimann

Nå er mannen i 30-årene dømt til samfunsstraff på 30 timer og en bot på 3000 kroner.

Publisert:

Den unge mannen sier at det siste han husker fra kvelden søndag 25. mars i fjor, var at han spurte kompisen sin om de skulle ta en tur på byen. Dette sa han i sin vitneforklaring i Kristiansand tingrett rett før jul. I følge politiet var mannen overstadig beruset, og han innrømmer selv at han hadde drukket en hel flaske med whiskey.

Rundt klokken 01.30 får politiet en telefon om en vanskelig gjest på utestedet Barbarossa i Kristiansand. Politiet sender en patrulje, og to betjenter ankommer stedet nokså raskt. I det øyeblikket politibetjentene ankommer gir den dømte ha gitt vakten et lett, men aggressivt dytt.


Klikket helt 

I følge dommen avhørte de to politibetjentene begge partene i saken, og endte opp med å bortvise mannen fra sentrum. Han skal ha insistert på å vente på en kompis, og gikk ikke med på å forlate sentrum. Den ene betjenten tar da en avgjørelse om å sette mannen i arresten over natten.

Han ble satt inn i tjenestebilen, men da han ble bedt om å bytte sete, grunnet at sete han oppholdt seg i ikke hadde sikkerhetsbelte, spilte han ikke lenger på lag. Politibetjenten beskriver situasjonen med ordene «klikket helt», da dømte skal ha blitt helt vill på grunn av betjenten skal ha forsøkt å dytte han over i setet som hadde sikkerhetsbelte.

Det var her alt eskalerte. Den dømte klarte å få et godt grep om halsen på politibetjenten. Betjenten beskriver situasjonen som skremmende, og sier i sin vitneforklaring at han var nødt til å slå i et forsøk på å komme seg løs. Betjenten sier også at han ble bitt i fingeren, og kom seg ikke løs fra grepet til den dømte før den andre betjenten grep inn. Da de fikk kontroll over situasjonen ble mannen kjørt til arresten, hvor han ble værende over natten. Politiet anmelder, og saken ble tatt videre til Kristiansand tingrett som konkluderte med å dømme mannen til 30 timer samfunsstraff og en bot på 3000 kroner.