Sørnett

De to innebandylagene fant hverandre

Aktiv innebandyøkt. Foto: Petter Engnes.

Aktiv innebandyøkt. Foto: Petter Engnes.

Da Skeiv idrett ikke lenger kunne bruke hallen på Kvadraturen skolesenter, kom Sørlandet sykehus til unnsetning.

Publisert:

Skeiv idrett hadde lenge brukt hallen på Kvadraturen skolesenter til innebandytrening, men på grunn av oppussing var ikke dette lenger mulig. Sykehuset hadde turnusvakter som gjorde det vanskelig å stille med nok folk – dette førte til et samarbeid mellom sykehuset og Skeiv idrett. En av lederne i Skeiv idrett, Thomas Aarud forteller hvordan samarbeidet startet:

[img203238_2LM]

- Det er nesten et år siden jeg kontaktet sykehuset. Samboeren min jobber på sykehuset, og han fortalte meg at de var få folk, og vi manglet også folk, så dermed tok jeg kontakt. Vi slo oss så sammen, og har vært fast i Odderøyhallen siden.

 

Turnusvakter gjorde det vanskelig

[img203238_3RM]

Simen Sande jobber til daglig som ambulansearbeider for Sørlandet sykehus. Han var selv aktiv i Skeiv idrett, også før samarbeidet med Sørlandet sykehus.

- Jeg er egentlig med på skeiv idrett, så jeg har egentlig en fot i begge leirer, forteller han.

Videre forteller han at sykehuset har hatt innebandy i flere år, men det var et lite brukt tilbud.

- Jeg hadde ikke hørt veldig mye om innebandyen til sykehuset før jeg var med i skeiv idrett. Det hadde vært vanskelig for sykehuset og oss å ha effektive treninger hvis vi ikke gikk i lag. Det er sånn at kanskje 50 prosent kommer på annenhver trening, så vi er sjeldent fulltallige. Det er ikke sykehuset heller. De jobber turnusvakter som meg selv. Vi trenger noen å samarbeide med hvis vi skal kunne ha en sånn aktivitet som dette.

Fri fra garderobekulturen

Aarud forteller at det ofte kan være en macho-kultur i garderobene på idrettsarenaen. Han har selv erfart at man ikke alltid passer inn i denne kulturen:

- Det blir en litt sånn klein arena, og mange syntes det er ubehagelig, og kanskje spesielt vi som er homofile. Idretten blir en arena hvor mennesker viser sitt maskuline jeg, og så passer ikke de utenfor normen inn i den rammen.

Aarud tror at mange toppidrettsutøvere er redd for å miste statusen sin hvis de står frem i offentligheten.

- Det kan bli en påkjenning, det er kanskje derfor ingen i Premier league eller Tippeligaen har stått fram.

Betyr mye med et sånt tilbud

[img203238_4LM]

Glenn Arne Ringdahl er en del av det han kaller for "stammen". Det er de som går fast på treningene hver mandag. Han forteller at Skeiv idrett er en arena som har vært viktig for han.

- Det betyr veldig mye. Det betyr sosialt sett ekstremt mye, også holder man seg i form en gang i uka. Jeg syntes det er mye gøyere dette enn å være på treningssenter, sier han mens han ler.

Roy Hægland er også aktiv i Skeiv idrett. Han forteller at det er fint å ha en møteplass hvor man kan komme og spille og trene, uavhengig av legning.

- Jeg syntes det er gøy at det er et tilbud for oss som på mange måter har opplevd en del ting i forhold til det med idrett. Garderobekultur og disse tingene. Jeg har ikke opplevd det personlig, men jeg tror mange kan syntes det er trygt med en plass hvor man kan få lov til å drive med idrett og at legningen ikke er en hindring.

[img203238_5LF]

Gleder seg til cup i Ekeberghallen i Oslo

Skeiv idrett skal delta på Raballder Cup i Ekeberghallen i Oslo den 28. februar. Dette blir beskrevet som årets høydepunktet for Skeiv idrett.

- Det er en happening for oss i Skeiv idrett som vi gleder oss til hvert år. Vi møter lag fra mange steder i Norge og i utlandet, blant annet Finnland og Sveits. Det er gøy at det kommer folk fra hele Europa for å spille cup en dag.