Sørnett

Det er få som sier nei til vaksinen

Det er en lang kø for å få vaksinen i dag. Mange har ventet på dette lenge. Det er få som sier nei til vaksinen.

Publisert:

-Det er veldig få som sier nei til å få vaksinen, sier Elisabeth Engemyr som er ansvarlig på vaksinesenteret på sørlandssenteret. Vi opplever at det er mange som ønsker å få vaksinen og venter på å få beskjed om når de skal få vaksinene sine.

Vaksinen kan gjøre folk uvel og gi allergiske reaksjoner, derfor må alle som tar vaksinen sitte å vente i 20 minutter før de kan dra. Den kan også gi smerter i armen etter at det er satt, dette er vanlig og er ikke en grunn for bekymring.

De som skal vaksineres vil få en melding fra Helsenorge om hvor og når det er deres tur til å ta vaksinen.

– Vi håper på å få startet med vaksinering av gruppe 6 i uke 18, sier Engemyr. Gruppe 6 er de som er i alderen 45-54 med underliggende sykdommer som gjør at de er i risikogruppen. Vi driver med vaksinering av gruppe 3, 4 og 5 akkurat nå, de fleste av dem har kommet til rett tid og fått vaksinen sin. Hvis de ikke møter opp så vil de få en ny time hos oss for vaksinering etter 10 dager.

Vaksinesenteret skal sette totalt 36000 doser med Covid 19 vaksinen i Kristiansand. Det er også noen fastleger som skal sette vaksiner.

Intervjuer med folk på gata om de ønsker å ta covid 19 vaksinen.

https://www.youtube.com/watch?v=09Poi2Ild1U