Sørnett

-Det er veldig skuffende

Misfornøyd: Henning Holm er ikke fornøyd med å vente til juni med å åpne. Foto: Privat

Misfornøyd: Henning Holm er ikke fornøyd med å vente til juni med å åpne. Foto: Privat

På pressekonferansen forrige torsdag ble det lagt frem av Regjeringen at treningssentre ikke kan åpne før 15.juni. Dette har skapt stor misnøye i treningssentrerbranjsen.

Publisert:

– Vi jobber for å få åpnet disse 15. juni. Men det må skje etter helsemyndighetenes anbefalinger om forsvarlige smittetiltak. Det gjelder også badeland og svømmehaler. Det arbeidet pågår nå, sa kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) under pressekonferansen forrige torsdag.

For treningssenterbransjen er det veldig dårlig nytt å ikke få åpnet før 15.juni.

 

Sen åpning


Henning Holm, som er administrerende direktør for EVO Fitness er ikke fornøyd med tiltakene som har blitt lagt frem.


 

Føler seg nedprioritert

-Vi er skuffet over at treningssentrene havner bakerst i køen for gjenåpning. Det er blitt foreslått smitteverntiltak som har blitt godt mottatt av helsemyndighetene. Derfor er det spesielt overraskende at vi ikke får åpne før, forteller han.

Han trekker frem at treningssentrene er enormt viktig for folkehelsen i landet.

-Treningssentrene er blant landets viktigste aktører for å bedre folkehelsen. Rundt 1 million nordmenn trener på treningssenter. Det er nærmest et paradoks at vi ikke får åpne før etter utesteder og fornøyelsesparker.

 

Store økonomiske konsekvenser

-Tiltaket får store økonomiske konsekvenser og vi må åpne midt i lavsesong. Dette blir ekstremt utfordrende, men vi skal jobbe hardt for at det ikke skal gå utover driften og de ansatte. Vi skal klare oss, selv om det blir tøft, sier han.

 

Større fare for smitte på treningssentre

Torsdag ble Helsedirektoratets reviderte rapport om vurdering av tiltak mot Covid-19-pandemien lagt frem. Helsedirektoratet ga Folkehelseinstituttet oppgaven i å vurdere om treningssentrene kunne åpne eller ikke.

«Treningssentre vil ha mange felles kontaktpunkter for dem som trener, det er stor
sirkulasjon av dem som trener inne i et avgrenset lokale og det er mange som kommer innom sentrene i løpet av en dag. Fysisk aktivitet i seg selv vil kunne øke dråpedannelsen fra utåndingen fra en potensielt smitteførende person. Det vil derfor være større smittepotensial og vanskelig å identifisere og avgrense antallet kontakter dersom noen skulle få påvist smitte i etterkant, smittesporing vil være utfordrende», står det blant annet i vurderingen.

Folkehelseinstituttet skriver også at «Gode smittevernplaner vil kunne kompensere for den økte smitterisikoen til en viss grad», og lister opp fem tiltak som må være på plass hos treningssentrene.

 


  • Større avstand mellom de trenende enn den generelle anbefalingen på minst 1 meter, foreslår minst 2 meter.

  • Forsterket hygiene

  • Håndvask/ hånddesinfeksjon lett tilgjengelig, vurdere om det skal være mellom hvert treningsapparat.

  • Streng begrensing på antall deltagere som kan være i lokalet samtidig og tilstrekkelig antall ansatte til å påse at det ikke er for mange til stede og at avstandsoppfordringen holdes. Det må unngås kø ved inngang/ resepsjon.

  • Garderobene bør være stengt, men toaletter må være åpne