Sørnett

En drømmedag for bil-entusiaster

Arve Helland (53) har eid flere hundre ulike biler opp gjennom tidene. Foto: Kaj Alver

Arve Helland (53) har eid flere hundre ulike biler opp gjennom tidene. Foto: Kaj Alver

Arve Helland (53) har siden han kan huske alltid hatt en brennende interesse for bil, og har eid flere hundre ulike biler. I 2007 stiftet han en samlingsplass for bil-interesserte som han kaller for "Torsdagsklubben".

Publisert:

Lukten av bensin og brente dekk, lyden av brummende motorer og lukten av nytrukket kaffe, er bare noen av de få tingene du vil få kjennskap til i Torsdagsklubben.

Hvorfor begynte du med dette?

- Vi var en liten gjeng som drev med amcar (amerikanske biler) og pleide å treffes om torsdagskveldene for å preike drit, siden har det bare vokst og den lukkede Facebook-gruppen vår har nå 1300 medlemmer, forteller Helland.

Hver torsdag samles det nesten 200 biler og 30 motorsykler på en bred parkeringsplass like ved hans egen arbeidsplass, nemlig Blom Servicesenter. Han forteller at «torsdagsklubben» er en uformell treffplass hvor alle med bil og motorsykkel som hobby kan treffes for sosialt samvær hver torsdag i sommerhalvåret. Når bakken blir snø-dekket og minusgradene bikker på målestokken pleier han å treffes bare en liten gjeng i mekkelokalet hans. Torsdagsklubben har vært ettertraktet i flere år, og har rullet siden 2007.

[img207829_2LF]

På treffene stiller både engasjerte ungdommer og pensjonister, og det fra hele distriktet. Bilene som er en soleklar gjenganger på møtene er amerikanske biler, men også mange typer hobbybiler ruller innom en tur.

Selv eier 53-åringen hele 10 veteranbiler og 4 motorsykler.

[img207829_3LF]

Korona-cruising

Ettersom bil-treffet er et stort sosialt arrangement, støtet de på noen hindringer når de hadde et sterkt ønske om å fortsette treffene til tross for covid-19. Istedenfor at bil-entusiastene er i prat med hverandre tok Helland initiativet til å arrangere det de selv kaller «Korona-cruising». I april-måned har de hatt fire cruisinger, hvor folk møtte opp med bilene sine, men ikke fikk forlate bilen, det skulle nemlig foregå en kjøretur med alle de tøffe bilene.

[img207829_4RM]

- Vi cruiset en 60 km lang rute, og 170 biler og 50 motorsyklister var det høyeste antall deltakende, forteller bil-entusiasten.

Videre forteller han at ettersom det bare er tillatt med 50 personer, vil det være for lite nummer for å kunne åpne opp for et vanlig torsdagsklubb-møte. De er foreløpig på vent til det åpnes opp for 200 mennesker 15.juni.

- Vi planlegger to nye cruisinger 4. juni og 11. juni, legger Helland til.

[img207829_5RM]

Ruben Steen Dale (23) har vært på torsdagsklubben tre ganger, som oftest tar han turen sammen med venner for å se de ulike bilene.

-Det er jo veldig kjekt at de steller i stand sånne arrangement, det er jo en hit hos bilelskerne, sier Dale.

Benedicte Storemark (20) har interesse for bil og er en av de stambesøkende på torsdagsklubben. Sammen med sin kjæreste har hun vært på nesten hver "korona-cruising"som har foregått i april-måned.

[img207829_6LM]

-Min favoritt bil må være Alpina modellene av BMW, forteller Storemark.

-Jeg synes det er en bra måte å samle folk som har en felles interesse for bil, sier 20-åringen.