Sørnett

Endelig tilbake i drift!

Informasjonstavla på Bjørndalssletta er i gang igjen. Foto: Johan P. Bredesen

Informasjonstavla på Bjørndalssletta er i gang igjen. Foto: Johan P. Bredesen

Etter en lengre periode ute av drift er endelig informasjonstavlene i Kristiansand oppe og går igjen.

Publisert:

I februar 2018 ble det montert informasjonstavler på Bjørndalssletta og Vesterveien som skulle informere trafikantene om hvor lang tid det ville ta til diverse destinasjoner i Kristiansand og omegn.

I deler av 2021 og starten av 2022 var disse tavlene ute av drift, og det eneste trafikantene kunne se var 3 prikker etter stedsnavnene. Erik Torjesen, byggeleder elektro i Statens Vegvesen Agder, sier dette skyldtes flytting av en server.

-Det har vært flyttet en server i forbindelse med veitrafikksentralen lenger øst. Dette har resultert i at det har blitt koblet ut noe som ikke burde blitt kobla ut, sier Torjesen. Han legger til at grunnen til at det har tatt lang tid å fikse er at det er mye som må kartlegges for å kunne rute tavlene opp igjen på en sikker og tett måte i forhold til nettverket.

Tavlene ble i første omgang montert for å informere trafikantene om trafikken som var foran dem. -Det står sensorer mellom diverse punkter som regner ut hvor lang tid det er mellom destinasjonene, sier Torjesen, som mener det er greit for trafikanter å vite hva som venter foran dem.

Nå er problemet endelig løst, og tavlene viser igjen hvor lang tid det tar til for eksempel Søgne og Mandal. Torjesen bekrefter dette, og sier han har sjekket på webkamera at de er i orden.

-Dette var ikke et problem kun i Kristiansand, men i hele Sør-Norge, sier Torjesen.