Sørnett

Grønt lys for seriestart

Høy intensitet på Start-trening før seriestart. Foto: Sondre Røhmen

Høy intensitet på Start-trening før seriestart. Foto: Sondre Røhmen

IK Start sesongåpner mot Sandnes Ulf 15. mai, mens Vipers Kristiansand har fått grønt lys til å avslutte sesongen.

Publisert:

 

Onsdag formiddag holdt regjeringen en pressekonferanse. Tema var koronapass, lettelser for vaksinerte mennesker, veien videre for toppidretten i Norge og andre arrangementer.

Siden 16. april har lag fra de to øverste fotballdivisjonene i Norge spilt treningskamper. Onsdag ga regjeringen grønt lys for oppstart av seriefotballen fra og med kommende helg.

- Treningskampene som er avviklet siden 16. april er gjennomført på en smittevernfaglig forsvarlig måte. Jeg er derfor veldig glad for at vi nå kan åpne for seriespill i de to øverste divisjonene i fotball for kvinner og menn, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja.

IK Start rykket som kjent ned fra Eliteserien i fjor, og skal denne sesongen kjempe mot lag som Sogndal og Aalesund om opprykk. De gulkledde fra Kristiansand har fram til nå spilt tre treningskamper, mot Bryne, Viking og Sandefjord. Førstkommende søndag er det generalprøve mot Haugesund, før 1. divisjon sparkes i gang 15. mai - mot Sandnes Ulf.

Topphåndballen får avslutte sesongen

Regjeringen bekrefter også at håndballen får avslutte sesongen.

[img220981_2LM]

- Åpningen vil også omfatte trenings- og avsluttende seriekamper på toppnivå i håndball. Her åpnes det for et begrenset antall trenings- og seriekamper på øverste nivå som avslutning på sesongen 2020/2021, heter det i en uttalelse fra Kulturdepartementet.

Vipers Kristiansand skal i slutten av mai spille semifinale i Champions League mot russiske CSKA Moskva. I Norge har det ikke blitt spilt seriekamper siden midten av januar, men nå gir altså regjeringen tillatelse til at Vipers kan spille både cup- og seriefinale.

Cup-finalen spilles 15. mai, mot Sola.