Sørnett

Høyre vil ha private vaksineringskontor på banen

Bilde av Espen Saga. Privat foto

Bilde av Espen Saga. Privat foto

I morgensdagens bystyremøte i Kristiansand vil høyre-representant Espen Saga legge frem et forslag om at private vaksineringskontor skal hjelpe med å sette covid-19-vaksiner.

Publisert:

- I den situasjonen vi er i nå burde vi bruke så mange folk med kompetanse som mulig. Private vaksinekontor blir ofte brukt for reisevaksiner og mange er nå permitterte. Det å ha mennesker som har en kompetanse i vaksinering permittert når vi er i den situasjonen som vi er i, virker ikke som en logisk løsning, sier Saga.

Også det å avlaste de som jobber i offentlig sektor er viktig for Høyre. Mange fastleger og sykepleiere har jobbet hardt det siste året burde få en avlasting. Private vaksinekontor kan hjelpe med dette.

Kjersti Alice Jortveit hos Sørover vaksinekontor sier seg enig med Saga at kommunen burde ta i bruk private vaksineringskontor.

- Vi sitter med kompetanse på å sette vaksiner, det er det vi gjør hele dagen og har mye kunnskap om hvordan det skal gjøres fort. Hvis en massevaksinering skal skje er de som jobber i det private mer åpen for overtid og jobbing i helgene,sier Jortveit.

Jortveit påpeker at Sørover vil tjene godt på at alle er vaksinert slik at de kan gå tilbake til å vaksinere folk før de drar og reiser. Akkurat nå har de mistet 80% av etterspørselen som de hadde før og mange er derfor permittert.

- Nesten alle som jobber som jobber her har meldt seg til å hjelpe i denne pandemien, men føler ofte at de bare sitter hjemme, sier Jortveit.