Sørnett

Kan strømprisene bli enda lavere?

Arne og Anette Øydna Foto: Sandra Jøranli

Arne og Anette Øydna Foto: Sandra Jøranli

Januar som vanligvis er en av de dyreste månedene for bruk av strøm, har i år vært helt motsatt. Strømprisene for januar har vært billigere enn hva strømmen kostet i fjor sommer, og forsetter været sånn kan det til og med bli enda lavere priser.

Publisert:

Det har i januar kostet 25,81 øre/kWh, men på samme tid i fjor kostet strømmen 67,94 øre/kWh viser tallene fra LOS. Dette vil si at strømprisen har gått ned med 62%. Dette er det billigste strømmen har vært på i januar de siste sju årene.

Arne og Anette Øydna har lagt merke til de lave strømprisene og er veldig fornøyde med at prisene er så lave.

Men hvorfor er prisene så lave?

- Det har i år vært en helt annen nedbørssituasjon hvor vi har overskudd, samtidig som det har vært en mild vinter. Det gir en situasjon hvor tilbudet er stort, og etterspørselen lav - en kombinasjon som har gitt en rimeligere strømpris enn ifjor, forteller Tone Tversland Skogdalen, markeds og kommunikasjonssjef fra LOS

De lave strømprisene skyldes i all hovedsak været med mye nedbør som vann og snø, høye temperaturer og mye vind både i Norden og Nord-Europa.

[img201816_2RM]

Det store spørsmålet er, kommer prisene til å stige de kommende månedene?

- Nei, mest sannsynlig ikke. Til tross for en normalisering av været - som er ventet, er prisprognosene resten av vinteren på samme nivå for januar. Blir avviket i været i februar likt som avviket i januar, vil prisene heller falle ytterligere. Med andre ord; dersom det spesielle været forsetter, så blir strømmen enda billigere