Sørnett

Kristiansand klar til kamp mot snø

Terje Bekker er klar til å intensivere kontroller av vogntog. Foto: Privat

Terje Bekker er klar til å intensivere kontroller av vogntog. Foto: Privat

Med moderat snøfare i Agder fra fredag, må både kommunene og Statens Vegvesen i aksjon for å ivareta trafikksikkerheten.

Publisert:

Leder for Ingeniørvesenet Produksjon i Kristiansand kommune, Torfinn Jore, informerer om at kommunen har ordnet en beredskap på 80 brøytebiler som skal være på veien. På nettsidene til Kristiansand kommune står det at brøytemannskapet prioriterer bussveier samt gang- og sykkelveier, etterfulgt av boligveier.

-Kvadraturen har like høy prioritet som bussveier og kan ikke sammenlignes med andre områder, tilføyer Jore.

Når det gjelder utgiftene for brøytingen sier Jore at han forventer en sum på 600.000 kr til 700.000 kr dagen. -For å si det slik; for hver time regner jeg med om lag 100.000 kroner, og hver dag vil det gå om lag fem til seks timer, tilføyer Jore.

[faktaboks]

Intensiverer kontroll av vogntog

Terje Bekker i Statens Vegvesen forteller at når værmeldingen spår mye snø, øker de beredskapen i forhold til kontroll av vogntog.

- Problemstrekningen er langs E39 mellom Kristiansand i øst og Flekkefjord i vest. Vi har kontrollposter på hver av stedene, men utfordringen ligger på de kjøretøyene som ligger mellom. Mye av vogntogtrafikken har nok roet seg til i ettermiddag, men vi kommer til å ha patruljer i de områdene, forteller Bekker.

[img187140_2LM]