Sørnett

Kunstutstillinger som er verdt å se i sommer

Det er snart sommer i Kristiansand og det er mange kunstutstillinger å glede seg til. Vi tok kontakt med flere museer og kunstgallerier i Kristiansand for å finne de beste utstillingene.

Publisert:

det er mange flotte utstillinger i sommer, men vi har prøvd å finne de beste alle burde se. Vi tok turen til Kristiansand kunsthall, Arteriet kunstgalleri og Sørlandets kunstmuseum, for å se hvilke utstillinger som er aktuelle og hvilke utstillinger som kommer på løpe av sommeren.

Ann Iren Buan og Signe Solberg viser sine bilder parallelt på en utstilling i Kristiansand kunsthall fra 17. april til 6. juni. Disse blir vist sammen, på grunn av flere fellestrekk, som generasjon og stil, dette betyr i bunn og grunn at det er to for én når du kjøper billett til denne utstillingen. Snakk om å få mye for pengene.

Ann Iren Buan sin utstilling er kalt: hendene våre rakner. Buan har klart å representere en mental og kroppslig stillstand på en helt unik måte. En antydende dramatikk går igjen gjennom denne utstillingen. Buan har også laget flere skulpturer av pappmasje som griper rommet på en helt unik måte. Fargespekteret Buan bruker er helt spesielt og binder sammen mye av de ulike elementene i landskapene hun presenterer oss med i sin utstilling.

Signe Solberg sin utstilling heter: dryscape bodies. Landskapet ligger også i grunn for Solberg sin utstilling. Solberg sin utstilling er hovedsakelig skulpturer av leire. Solberg sine skulpturer gir kropp og liv til brutalsimen. Dryscape er et utrykk for tørre områder i landskapsarkitekturen, dette betyr at omgivelsene er manipulert og ikke naturlig, dette klarer Solberg og igjen speile på en fantastisk måte med sine skulpturer.  Solberg har også klar å bruke linjene i landskapet på en helt unik måte, dette fører til et helt unik landskaps bilde.

Andreas Siqueland har også en ganske spesiell utstilling denne sommeren, fra 1. juli til 19. september kan du få et glimt av en helt unik utstilling i Kristisand kunsthall. Siqueland har jobbet i mange år med naturen og miljø endringer som tema. Siqueland har også gjort et poeng ut av at hans naturlige omgivelser også har en effekt på valgene han tar på lerretet. Siqueland har vært veldig god på å blandet sammen motsatte tema, som inne og ute, eller naturen og kunsten. På denne utstillingen kan du forvente deg store romlige malerier som viser hvordan naturen har tatt over hjemmet, og i likhet med planter har maleriene en sammenheng med sine omgivelser.

Arteriet kunstgalleri har også en svært aktuell utstilling som er verdt og få med seg. Denne utstillingen er av Maja Hagen Torjussen og den varer fra 7. april til 23. mai. Strekkeren er et visuelt språk og objektbasert dystopisk univers som springer ut fra den røde løperen. Daleheia omringes av innrammede tekstarbeider, tekstarbeider på plakater og andre installasjoner med egne personligheter.

I utstillingen undersøker Torjussen hvordan å presentere et litterært univers ved hjelp av tekst og installasjoner i to utstillingsrom. Det er mange spennende muligheter med fiksjon for denne utstillingen. Torjussen sin utstilling er noe for seg selv, den er en tankevekkende og interessant opplevelse utenom det vanlige.

Sist, men ikke minst, Sørlandets kunstmuseum har en spektakulær omvising ved navn: modernismens pionerer. Denne omvisningen vil gi deg innsikt i modernismen på en helt ny måte. Samt har denne omvisningen en hel rekke med kjente malere å skilte med. Dette er ikke bare for de som er spesielt interesserte, men for alle som vil ha en lærerik opplevelse, og virkelig ta et dyp dykk i modernismen.

Arteriet kunstgalleri, Kristiansand kunsthall, Sørlandets kunstmuseum forventer alle litt pågang på sine aktuelle utstillinger og ber derfor gjester og komme litt spredt utover, dette er på grunn av smittevern.