Sørnett

Nå blir det såpeglatt føre

Varmere vær og regn som fryser på bakken gjør kjøreforholdene vanskelige

Publisert:

Meteorologisk institutt gikk i går kveld ut med en faremelding om glatte veier og vanskelige kjøreforhold i hele Agder og store deler av Østlandet. Årsaken til det glatte føret er at været er blitt mildere og regnet som kommer fryser på bakken, noe som gjør det svært glatt, som også vil føre til noen forsinkelser. Videre oppfordrer de bilister til å ha dekk som passer forholdene. I følge yr.no så skal faren avta rundt morgendagen.

I går var det for eksempel full stans i trafikken ved Østerholtheia/Sundebru på grunn av et vogntog som ikke kom opp bakken. Vogntoget ble pålagt å bruke kjetting. I dette tilfellet ble også vegtrafikksentralen orientert.

Til NRK sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss at det blir snø i innlandet og en del regn langs kysten av Agder. Dette er en fare for regn som fryser på bakken.

Jack Sylte ved Statens vegvesen uttaler seg også om veiforholdene
- Vi er i høyeste beredskap og har varslet alle byggeledere og entreprenører om å være i beredskap. Det er spesielt i indre kretser av Agder hvor det er særlig utsatt. Det er også en utfordring å vite når føre går fra slaps til is.