Sørnett

NKK i trøbbel

Dorthe Lundell, Foto: Privat

Dorthe Lundell, Foto: Privat

Norsk Kennel Klub har den siste tiden hatt store økonomiske problemer.

Publisert:

Norsk Kennel Klub er hovedorganisasjonen for hundeeiere i Norge. Hele hunde-Norge har vært stengt for all aktivitet siden 12 mars som følge av korona-viruset. Som følge av dette fikk NKK store økonomiske problemer. Hovedinntekten som til vanlig kommer fra utstillinger og konkurranser, ble naturligvis drastisk kuttet. Flere ansatte ble permittert, og i lenger tid har kun den mest nødvendige driften blitt gjennomført.

Dorthe Lundell som er med i NKK forteller at det hadde fått store konsekvenser for hundeeiere i hele landet dersom organisasjonen skulle gått konkurs.

- Det ville vært en katastrofe for hundeeiere dersom NKK hadde gått konkurs. Vi som konkurrerer med hund hadde mistet denne muligheten både her hjemme og utenlands.

Hun forteller at at konkurs heldigvis ikke ble aktuelt, da det ble startet en innsamlingsaksjon som reddet organisasjonen.

- Over 10 millioner kroner gitt som donasjoner eller lån fra medlemmer, klubber eller firmaer. Dette har reddet NKK fra konkurs.

Videre kan hun fortelle at det heldigvis går mot åpning av stevner og utstillinger i slutten av juni. Allerede nå i mai har det blitt åpnet smått for blant annet hundekurs og fellestreninger, så lenge alle smittevernsreglene blir fulgt. Hun sier derimot at hun selv tror det vil ta flere måneder før ting går som normalt.