Sørnett

Norges beste klatrer investerer i Kristiansand

Høyt og Lavt på Odderøya Foto: Magnus Midtbø

Høyt og Lavt på Odderøya Foto: Magnus Midtbø

Høsten 2020 skal en ny klatrepark være ferdigstilt på Odderøya. Norges mest kjente klatrer har stor tro på prosjektet.

Publisert:

Magnus Midtbø la på fredag ut en video på sin Youtube kanal av at han skal åpne et ny klatresenter i Kristiansand sammen med andre aktører, blant andre Høyt og Lavt AS. Prosjektet tar over X-lands gamle lokaler på Odderøya.

[img201788_2RS]

Rollen min i prosjektet er investor, men jeg kommer til å være med på renoveringen ved å sette opp ruter og vegger, sier Midtbø.

Tror på suksess

I 2017 opprettet Midtbø og andre aktører Oslo Klatresenter med stor suksess, og bergenseren tror at Kristiansands nye senter vil bli en suksess blant lokale klatrere på Sørlandet.

Klatresenteret vil også være barnevennlig, de planlegger å ha ruter egnet for barn og egne lokale for barnebursdager og andre feiringer.

Klatring er en voksende idrett i Norge, flere og flere nordmenn velger å prøve ut den fysisk krevende aktiviteten. Den lukkede Facebookgruppen til Christiansand Klatreklubb viser at de har over 1000 medlemmer, og lokale klatrere fryder seg over det nye prosjektet.

[img201788_3RS]

-Sporten vokser både nasjonalt og internasjonalt, klatring er blant de idrettene som har vokst mest de siste 10-15 årene. Det virker som det dukker opp nye klatresenter overalt, og siden sportsklatring skal være med i OL fra og med Tokyo 2022, så vil nok sporten vokse enda mer, sier Midtbø.

-Det er et stort klatremiljø i Kristiansand, så der er et behov for ett nytt klatresenter i byen.

Hans Christian Wilson, daglig leder i Høyt og Lavt om hvorfor de valgte å starte ett nytt prosjekt på Sørlandet. Budsjettet for prosjektet er på 15 millioner kroner, og vil åpne senest 1. september 2020. De har også lyst til å lyse ut andre lokaler i bygningen til andre aktiviteter. Vi vil skape en sosial møteplass, sier Wilson.

[img201788_4LS]

Per dags dato har klatresenteret en buldrevegg som man kan bruke, men lokalet vil bli stengt rundt påske, og det vil foregå oppussing og renovering frem mot åpningen.

Både Midtbø og Wilson vil inngå et samarbeid med Christiansand Klatreklubb, men det kan bli vanskelig med tanke på at CKK allerede har inngått kommersielle avtaler som kan sette en stopper for det. Wilson åpner for at CKK kan ha sine klubblokaler i bygningen.

-Konkurranse

Christiansand Klatreklubb planlegger også å lage ett nytt klatresenter, som også skal ferdigstilles høsten 2020. De vil bygge senteret sitt på Grim, så klatretilbudet i Kristiansand kan bli preget av konkurranse, spesielt på pris.

 

[faktaboks]