Sørnett

Oppfordrer til boikott av Fædrelandsvennen

BOIKOTT: Netthandelen-gründer Einar Øgrey Brandsdal har sagt opp sitt abonnement i Fædrelandsvennen, og oppfordrer andre til å gjøre det samme. (Skjermdump: Facebook)

BOIKOTT: Netthandelen-gründer Einar Øgrey Brandsdal har sagt opp sitt abonnement i Fædrelandsvennen, og oppfordrer andre til å gjøre det samme. (Skjermdump: Facebook)

Kunstsilo-kritiker går hardt ut mot avisen i kjølvannet av fylkestingets pengestøttevedtak.

Publisert:

Tirsdag ettermiddag vedtok Vest-Agder fylkesting å støtte det lenge omdiskuterte Kunstsilo-prosjektet med 25 millioner kroner. Dermed ser det ut til at Kunstsilo blir en realitet.

Både politikere og lokalbefolkningen har vært splittet angående siloen helt fra starten av. Netthandelen-gründer Einar Øgrey Brandsdal har gjort seg bemerket som en av de mest høylytte stemmene på nei-siden.

I følge Brandsdal selv har han jobbet sammen med en gruppe på rundt 30 mennesker for å avdekke det han beskriver som uregelmessigheter vedrørende Kunstsilo-prosjektet. Han la også inn bud på 50 millioner for silotomten, 35 millioner mer enn Sørlandets Kunstmuseum skulle kjøpe tomten for. Budet ble imidlertid avslått av Kristiansand kommune.

Brandsdal har også kritisert Fædrelandsvennen for deres dekning av Kunstsilo-prosjektet.

[img176717_2RM]

- Orker ikke mer av avisen
I kjølvannet av fylkestingets vedtak publiserte han et Facebook-innlegg hvor han først uttrykker støtte til Ap-gruppeleder Randi Øverland, for så å lange ut mot Fædrelandsvennen. Han påstår at avisen har gledet seg over press og trusler.

- Jeg har mistet tilliten til dere, jeg simpelthen orker ikke mer av avisen. Vår familie har herved sagt opp abonnementet i Fvn, skriver Brandsdal i innlegget.

Videre oppfordrer han sine Facebook-følgere til å si opp sine abonnement. Flere personer skriver i kommentarfeltet at de har sagt opp, noen også med skjermdumper som bevis.

Fædrelandsvennen tar det med ro
Sjefredaktør og administrerende direktør i Fædrelandsvennen, Eivind Ljøstad, er kjent med innlegget, men er ikke spesielt bekymret for boikottoppfordringen.

[img176717_3RM]

- Jeg har for lengst sluttet å bli forbauset over noe som kommer fra den kanten. Vi opplever fra tid til annen at noen oppfordrer til boikott. Det pleier ikke føre til store bevegelser i abonnementsbasen, og det har det heller ikke gjort denne gangen, sier Ljøstad til Sørnett.

Fædrelandsvennen opplyser for øvrig at de ikke har nøyaktige tall på hvor mange som har sagt opp abonnementet sitt i etterkant av Brandsdals innlegg.