Sørnett

Valentinesdagen: Romantikk på Sørlandssenteret

-Mange menn kan være redde for å bomme på størrelsen eller fargen når de er ute å kjøper undertøy til partneren sin, forteller Marianne. Foto: Biancha Ljungqvist

-Mange menn kan være redde for å bomme på størrelsen eller fargen når de er ute å kjøper undertøy til partneren sin, forteller Marianne. Foto: Biancha Ljungqvist

Den er også kalt alle hjerters dag og kjærlighetsdagen, og i den anledning kjøper vi gaver og blomster til våre kjære. Men hva går det egentlig mest av i dagene før valentins?

Publisert:

 

-Det kommer kanskje noen på dagen, men jeg tror det vil komme flere utover dagen. Menn er jo nesten alltid litt sent ute hvis det er de som skal handle, forteller Marianne Myrene. Hun er butikksjef på Change Lingerie på Sørlandssenteret.

Menn er jo nesten alltid litt sent ute hvis det er de som skal handle

-Det går mest i undertøysett, noen kjøper til spesielle anledninger som Valentins, mens andre kjøper bursdagsgaver eller bare fordi de har lyst til å friske opp undertøysgarderoben til partneren sin.

Mari Kallhovd som er butikksjef hos kondomeriet på Sørlandssenteret sier at de merker det godt på salgstallene i dagene før valentinsdagen.

-Vi merket det vel egentlig allerede fredag og lørdag, og spesielt også i går. 13. februar blir nesten litt som lille julaften her, sier hun og ler. Hun sier det er flere menn som kommer innom butikken enn det er kvinner, de handler ofte til en partner. Men det er også en del jenter innom som kommer for å kjøpe venninnegaver i sympati. Hun forteller at det går mest i massasjeolje og spill, og litt leketøy selvsagt.

-Vi merker også at det det kommer en del kunder som kanskje ikke handler her så ofte, men som har lyst til å krydre opp litt, og det er jo bare gøy, sier hun. (Se vedlagt video under bildet)

[img176368_2LM]

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=18&v=KYaOpt_8-88

Fakta om Valentinsdagen:


  • St. Valentine's Day, også kalt Alle hjerters dag eller Kjærlighetens dag, feires den 14. februar med gaver, konfekt og anonyme kjærlighetsbrev.

  • Skikken oppstod på slutten av 1500-tallet, og kommer sannsynligvis av den folkelige troen på at fuglene begynner å pare seg på denne dagen.

  • Det er også mulig at det dreier seg om en overlevering av de romerske Lupercalia-festlighetene.

  • Valentinsdag feires i anglo-amerikanske kulturer, i Frankrike og i senere år også i Skandinavia.
    Kilde: Store Norske leksikon