Sørnett

Nytt badeland fører til salgsrekord

SKLIE: Denne rutsjebanen åpner om snau måned. Foto: Mats Tellefsen

SKLIE: Denne rutsjebanen åpner om snau måned. Foto: Mats Tellefsen

25 juni åpner det nye badelandet i Kristiansand Dyrepark. Og det til ny salgsrekord

Publisert:

-Vi har faktisk all time high i forhold til antall solgte årskort, til tross for den harde vinteren vi har hatt. Allerede ved nyttår satte vi ny rekord, så bare på forventninger til badeland har vi solgt enormt,  og badelandet står klart til bruk 25 juni, sier Per Arnstein Aamot, administrerende direktør i Kristiansand Dyrepark. Arbeidsstaben har stått veldig bra på, og vi har hatt bra kontroll i de fleste ledd.

Hvor mange mennesker har vært involvert i arbeidet med badelandet?
-Eksakt tall har jeg ikke på det, men akkurat nå jobber det 100 mennesker på prosjektet. Vi har en stor underleverandør fra Ungarn som er spesialister på støpebasseng og å legge fliser, de har gjort en kanonjobb, svarer Aamot mens han gir tilbake en CD til den ungarske byggelederen

Rekordinvestering

Badelandet som ble påbegynt i oktober 2009 har blitt reist rekordfort og kostet hele 115 millioner. -Det er den største enkeltinvesteringen parken noeninne har gjort, fortsetter Aamot. At det vil lønne seg har Aamot klokketro på; - Det tror vi definitivt vil lønne seg, det er et mål for oss å skape en større destinasjon enn den vi allerede har, og vi håpe å trekke enda flere gjester til sørlandet og Dyreparken.

Rundt oss er arbeidet med å reise resten av badelandet i full gang, praten går for det meste i ungarnsk og det ser ut som de har peiling på det de driver med, heldigvis vil man nok si.

Under vann

Temaet for badelandet skal være at man skal være under vann. - Temaet for hele badelandet skal være at man skal ha en illusjon av man er under vann hele tiden, forteller Aamot og peker eksempelvis på garderobebygget som er blitt lagd som en ubåt. I tillegg til denne illusjonen, har Dyreparken vært spesielt opptatt av at naturen blir minst mulig tuklet med. - Vi har tilpassa rutsjene etter naturen, og høyder rundt her, forteller Aamot og peker på den ene av rutsjene som er helt ferdig, Haisan. - Vi er veldig opptatt her i dyreparken at alt skal være gjennomsyret av tema, noe som er helt gjennomført her i badeland, fortsetter den engasjerte administrerende direktøren.

[img20564_2LM]

De dagene det blir for kaldt å løpe mellom de forskjellige bassengene kan man ta turen inn i det enorme innendørsanlegget på hele 1600 kvadratmeter. -De dagene det er kaldt blir det nok rimelig fullt her inne, tror Aamot.

Hva vil det nye badelandet bety for Kristiansand Dyrepark?

-Det vil bety mye i form av at vi utvider tilbudet med noe gjesteme våre har etterspurt. I diverse gjesteundersøkelser kommer badeland høyt oppe på målingene

Aamot presiserer at det nå blir to parker, Dyreparken og Badelandet blir separert, men det blir selvfølgelig mulighet for å kombinere de to.

-Kjøper man dagskort i dyreparken koster det 90 kroner ekstra å kjøpe seg inn i badeland.

Mens vi var på området ble det lagt inn store vinduer på innendørsanlegget, noe som selvfølgelig skal gi mye lys i innendørsbassenget.

Vi forlater det uferdige badelandet, gravemaskinene fosser rundt som arbeidsomme maur og at fristen skal overholdes virker nå som en formalitet. Den 25 juni står altså det nye badelandet klart, og dyreparken slår med all sannsynlighet til med enda en suksess.