Sørnett

Politiets mange Facebook-venner

Randesund politistasjon har 1110 venner på facebook. (Faksimile: Facebook)

Randesund politistasjon har 1110 venner på facebook. (Faksimile: Facebook)

Randesund politistasjon bor i Kristiansand, og har jobbet i Agder politidistrikt. På Facebook har stasjonen 1110 venner.

Publisert:

- Sosiale medier vokser og vokser, og vi vil henge med i tiden, sier politibetjent Margrethe Voreland ved Randesund politistasjon.

Det er hun som styrer politistasjonens Facebook-profil.

- Vi opplever at det for mange er en mye lavere terskel å kontakte oss på facebook. Siden vi har en personlig Facebook-profil så kan folk velge om de vil skrive på veggen eller sende en privat innboks-melding.

Etterlyste mopeden over Facebook

Stasjonen har nå 1110 venner på nettsamfunnet. En av dem er Eivind Guttormsen.

- For en drøy uke siden etterlyste jeg en stjålen moped. Da postet jeg et bilde på Randesund politistasjons Facebook-vegg, forteller han.

Det tok ikke lange tiden før politiet fant den stjålne mopeden igjen. Da postet Guttormsen en ny melding på veggen deres- "Takk for rask oppklaring og funn av stjålen moped".

- Det er jo flott at politiet er på Facebook. Jeg vet ikke om den kom til rette på grunn av facebook-meldingen, men jeg ville uansett takke for at den kom så raskt til rette, sier han.

Også Guttormsen tror politiet kommer nærmere folket ved å være en person på Facebook.

- Det er jo bra at de gjør seg mer tilgjengelige. Det gjør nok at folk har lettere for å komme med tips.

I følge Margrethe Voreland kom mopeden til rette gjennom en tipstelefon.

- Men vi har flere ganger opplevd å få tips på Facebook-melding. For en stund siden la vi ut en melding om hasjmiljøet på Hånes, og tipsene ramlet inn. Det viser seg at disse tipsene kan være svært behjelpelige i vårt arbeid, sier hun.

På takkemeldingen fra Guttormsen svarte Randesund politistasjon "og takk for forståelsen fra din side vedrørende funnet!", etterfulgt at et datasmilefjes.

Personlig profil

Grunnen til at Randesund politistasjon har en personlig profil på Facebook, og ikke en "page" eller "gruppe", er enkel:

- Vi lagde den for omtrent et år siden, og da var tanken at folk skulle kunne sende oss private tipsmeldinger uten å måtte skrive på veggen slik at alle kan se det, forklarer Voreland.

Nå vil politistasjonen imidlertid endre formatet og gjøre om siden til en "page".

Når det skjer, er fortsatt uvisst, siden Voreland trenger hjelp fra mer Facebook-kyndige personer.

- Da skal vi selvfølgelig si ifra til alle våre Facebook-venner, slik at de kan følge siden vår der.

Hyggelig med tilbakemeldinger

Voreland er glad for at så mange som 1110 personer ønsker å være venn med politistasjonen.

- Det er veldig bra at folk følger med. Hvis vi for eksempel etterlyser en stjålen ting, da ser folk det på Facebook og er kanskje ekstra observante i ettertid.

Hun påpeker igjen at det for mange er enklere å komme med nyttige tips over Facebook enn å fysisk gå ned til politistasjonen.

- Også er det jo veldig hyggelig å få positive tilbakemeldinger, sier hun og peker på blant annet takkemeldingen fra Guttormsen.