Sørnett

"Sørlandet" skuffet over avslag

Fullriggen "Sørlandet" fikk avslag på sin søknad om tilskudd fra kulturdepartementet.

Publisert:

Fullriggeren har siden 2003 slitt med gjeld etter at de brukte 60 millioner kroner på rehabilitering fra 2003 til 2007, etter dette satt de igjen med en gjeld på 13,5 millioner kroner til Kristiansand kommune som de har problemer med å betjene.

- Kommunen har satt lånet på vent og har også frigitt oss fra å betale renter på lånet for 2008 og 2009. Kommunen vil vente fram til 2010 med å ta opp saken, og gjøre en endelig avgjørelse for situasjonen, sier Leif Brefstrup, direktør for stiftelsen Fullriggeren Sørlandet.

For et par dager siden fikk fullriggeren avslag på sin hendvendelse til Kulturdepartementet om tilskudd. Brefstrup er meget skuffet over avslaget.

- Vi har hatt et turbulent år på grunn av finanskrisa som mange andre, men håper å få en avklaring rundt denne situasjonen så fort som mulig. Det var surt å få et avslag, men når staten ikke er villige til å bidra til at Fullriggeren Sørlandet forsatt skal være i vinden, blir det vanskelig, sier Brefstrup.

Fullriggeren "Sørlandet" er verdens eldste operative fullrigger i verden. Den har vært til sjøs siden 1927.

I kommunens pressesmelding sto det følgende: Lånet kan ikke betjenes uten assistanse fra det offentlige, og uten midler vil trolig skipet bli liggende i dokk og forfalle såpass mye at det ikke vil kunne seile igjen.

- Jeg håper vi kommer til en løsning som kan holde fullriggeren på vannet, sier Brestrup.