Sørnett

- Rotter er ikke farlige

IKKE FARLIGE: Chrstina Mathiesen mener Svartedauden skal ta mye av skylden for rottenes smittestempel. FOTO: Simen Waagsether

IKKE FARLIGE: Chrstina Mathiesen mener Svartedauden skal ta mye av skylden for rottenes smittestempel. FOTO: Simen Waagsether

Søppelen i gatene kan tiltrekke seg dyr som rotter. - Rottens stempel som sykdomsspreder er utdatert, sier Christina Mathiesen fra Dyrehaven.

Publisert:

Christina Mathiesen hos Dyrehaven tror streiken kan føre til inntog av rotter i byen.

- Det vil jeg nok tro, hvis søppelet ikke blir tatt opp over en lengre periode vil nok rotter samles i bykjernen, sier Mathiesen som daglig har selskap av rotter i Dyrehaven.

LES OGSÅ: SØPPELBY

Mange vil nok bli skremt dette, men Mathiesen er av en annen oppfatning.

- Rotter er ikke farlige dyr, og burde blitt prioritert som kjæledyr fremfor dyr som hamster. De er mer sosiale dyr, forteller Mathiesen til Sørnett.

Mathiesen har sine teorier på hvorfor rottefobien er så stor.

-Svartedauen har nok mesteparten av skylden, men dette er over 700 år siden, og er en utdatert tanke. Jeg vil ikke tro at rottene er smittefarlige ovenfor mennesker. Mange har også et dårlig forhold til halen, uten at jeg kan forstå helt hvorfor, sier Mathiesen.

Rottene som trekker til byen stammer fra den samme familien som de som blir solgt i butikken.

- De er bare vanlige norske brunrotter de også, samme type som finnes i mange norske hjem. Som kjæledyr vel og merke, smiler Mathiesen.