Sørnett

Sirkusartistenes ildprøve

Jo Henrik Hnapstad (12) er blitt en mester med diabloen. Han fremførte flere triks foran foreldre og medelever.

Jo Henrik Hnapstad (12) er blitt en mester med diabloen. Han fremførte flere triks foran foreldre og medelever.

Torsdag kveld viste Steinerskolen at det bor en liten akrobat i hvert barnehjerte.

Publisert:

- Da er det klart for magi og mystikk. Dette er et farlig nummer, roper sirkusekspert Jørgen S. Mortensen ut i salen.

Inn på scenen kommer fire kostymekledde barn. Det skinner av glede i øynene deres. To av barna blir bedt om å legge seg inni trekassen de bærer på. Med full innlevelse stikker de to andre spisse sverd rett gjennom seks av luftehullene i kassen. Publikum gisper.

Spente sirkusløver

Kvelden barneskolen på Steinerskolen har øvd til den siste uken innfridde publikums forventninger. Jubelen sto i taket da foreldrenes øyenstener fremførte krevende manøvrer under sirkusforestillingen. Rektor Steinar Skjævesland var strålende fornøyd med elevenes kunster.

- Dette ble virkelig kjempeflott! Barna var så spente før de skulle opptre foran foreldrene sine, men forestillingen ble super. Nå gleder vi oss til i morgen, forteller han med stort engasjement.

Fredag formiddag er det nemlig barnehagene som er invitert til sirkusforestilling, og skolen forventer 250 små tilskuere fra nærområdet.

- Det blir stor stas når rommet blir fylt av andre barn, og jeg er spent på om det går like bra som i dag. Men barna er godt forberedt etter den flotte prestasjonen i kveld, og jeg tror det blir en flott forestilling da også, sier en optimistisk rektor.

Øvelse gjør mester

Jo Henrik Hnapstad(12) har opptrådt med diablo, en snurreleke han spinner med et tau. Han er litt skuffet over at han ikke fikk til det siste trikset han skulle fremføre da han sto på scenen.

- Det er dumt. Jeg har fått det til så mange ganger, men ikke i dag, sier han og vrir på leppene.

Selv om publikummet har dratt hjem står han fortsatt og øver med diabloen.

- I morgen skal jeg klare det. Jeg vet at jeg får det til, og var bare uheldig i dag, forklarer han.

Mammaen hans, Camilla Hnapstad, er begeistret for sønnens og alle de andre barnas prestasjoner.

- Det er utrolig artig å se hvor flinke de er blitt. Jeg synes det er flott at skolen arrangerer en sirkusuke der barna kan få et avbrekk i undervisningen. De får utfolde seg på en kjempefin måte, sier hun og ser bort på sønnen med kjærlige øyne.

Stolt læremester

Sirkusekspert Jørgen S. Mortensen mener barna var vel forberedt før sirkusforestillingen.

- Barna hadde en ro over fremførelsene. Det er kjempestort for dem å stå foran publikum, og de kan lett bli stresset, men i kveld fungerte alt som det skulle. Det gjør meg selvfølgelig veldig stolt, sier han.

Ved siden ham står to barn og holder frem en blokk og penn. Sirkuseksperten avlegger signaturen sin og fortsetter å prate.

- Dette har vært en spennende prosess. Vi prøver å lage et ordentlig sirkus, og i år er det første året vi fokuserer mest på selve forestillingen, siden de fleste barna har deltatt på sirkusuke tidligere. Før har det vært mye arbeid med å få til manøvrene, forklarer Mortensen og smiler lurt.

- Det er mange talentfulle små sirkusartister her, og da er det fryktelig artig å jobbe med dem.

[gallery link="file" columns="2" orderby="rand"]