Sørnett

- Sjekk hva barnet gjør

Foredragsholderne Rolf Kristian Lunde og Grete Pedersen. (Foto: Odd-Sølve I. Grannes)

Foredragsholderne Rolf Kristian Lunde og Grete Pedersen. (Foto: Odd-Sølve I. Grannes)

Samtidig som politiet holdt foredrag på Oddemarka skole om ungdommens rusvaner og kriminalitet fortalte de om foreldrenettverk.

Publisert:

En vesentlig del av politiets opplegg i Kristiansand der de inviterer til foreldremøte for 8. klassingene på skolene i kommunen.[sniplet faktaboks]

- Foreldrenettverk er viktig ettersom flere personer som har kontakt med barna som ser og fanger opp deler av hva som foregår. For eksempel læreretrenere og foreldre. Sammen kan de se helheten, forteller foredragsholder og politikvinne Grete Pedersen.

Pedersen mener at foreldrenettverk ikke krever altfor mye av foreldrene.

- Det er bare å snakke sammen. Sjekke at det stemmer at barnet ditt skal overnatte. Når det gjelder møter i nettverket, trenger man ikke mange av dem. Et par møter i året holder, men man må ha en eller to personer som tar intiativ og leder møtene, mener Pedersen.

Viktig for barna
Pedersen mener det er viktig for barna selv å vite at foreldrene har dannet et nettverk.

- Barna trenger å vite at foreldrene passer på. Da kan det bli lettere å si nei når forespørselen om tobakk eller alkohol kommer, sier Pedersen.

Et foreldrenettverk kan også være godt for klassemiljøet.

- Bare idéen om et foreldrenettverk kan gjøre miljøet bedre. Det gir rett og slett en veldig positiv effekt, avslutter politikvinnen.