Sørnett

Sø(ppel)rlandets hovedstad

PUTT SØPPEL I LOMMEN: Terje Lilletvedt oppfordrer alle til å ta med søppel hjem. FOTO: Simen Solum Waagsether

PUTT SØPPEL I LOMMEN: Terje Lilletvedt oppfordrer alle til å ta med søppel hjem. FOTO: Simen Solum Waagsether

Søppel flommer ut i Kristiansands gater. - Vi tar ikke opp noe søppel før streiken er over, sier Byingeniør Terje Lilletvedt.

Publisert:

- Vi i Ingeniørvesenet har ansvar for avfall rundt om i byen. Nå har vi ikke rengjort eller tømt søppel siden fredag, og det vises tydelig rundt forbi nå, forteller Lilletvedt til Sørnett.

Parkvesenet ble tatt ut i streik på fredag, og søppelkassene i byen sloss om høyest totalvekt.

– Det som skjer nå er at folk bare hiver fra seg avfallet på bakken, fortsetter byingeniøren som foreløpig ikke frykter inntog av skadedyr til Kristiansand.

LES OGSÅ: -Ikke farlige

- Hvis det kommer masse matavfall kommer nok rottene, men foreløpig er det ikke kommet nok til at det skal bli et problem, antar Lilletvedt.

Jevnlig kontroll

Innehaver av restauranten ”Værtshuset”, Kristoffer Pedersen, har jevnlige kontroller slik at skadedyr ikke skal slippe inn på kjøkkenet.

[img21040_2RM]

- Dette er ikke noe problem hos oss, men situasjonen er ikke ideell, sier Pedersen til Sørnett.

Innehaveren opplyser at restaurantene på Fiskebryggen har en felles søppelordning som skal garantere at gjester ikke skal bli brydd av avfall, streik eller ikke streik.

- Denne ordningen står utenfor kommunens regi, da det er noe vi har avtalt oss i mellom, fortsetter Pedersen.

Byingeniør Lilletvedt forteller at dette er et perfekt bilde på hvor viktig jobben deres er for bybildet.

- Det er trist at det har blitt slik, men det viser igjen hvor viktig jobben vår er. Nå kan folk se konsekvensene av at vi ikke plukker opp etter dem, sier Lilletvedt som oppfordrer Hvermansen til å ta med sitt eget avfall hjem.

Helseproblem

Søppel i gatene kan utvikle seg til et helseproblem i byen, men Lilletvedt er overbevist om at det vil ta tid før det er et spørsmål om liv og helse.

- Vi tar ikke opp arbeidet vårt før streiken er avblåst, men om det går så langt som at det er et spørsmål om liv og helse blir vi naturligvis nødt til å gripe inn, sier byingeniøren.