Sørnett

Sommerens flyseter fylles opp

Sørlandssommeren later ikke til å være nok for solhungrige sørlendinger. Samtidig er det en annen ferie hvor flysetene går som varmt hvetebrød.

Publisert:


Bilde 8

Sørlendinger kjenner sin bestillingstid, og allerede er det tynt i rekkene for utenlandsturer om du vil sikre sommersola. Med andre ord; vil du bort, bør du handle raskt, ifølge reisebyråene.

Høstferien kjøpes tidlig

- Vi har solgt ut 75 prosent av våre reiser, og vi ser også at folk er veldig flinke til å planlegge ferien i god tid. Høstferien planlegges og bestilles lenge i forveien, og nå har vi kun ett ledig sete for høstferien!, forteller en litt overrasket informasjonssjef i Star Tour, Elisabeth Larsen-Vonstett.

At samme tilstand finnes i Ticket reisebyrå, kan selger Kristin Magnusdottir fortelle.

-  Om sommeren blir det meste utsolgt, og vi nærmer oss utsolgt i juli nå. Vi ser også at vi har solgt mer i år enn i fjor.

Begge kan fortelle at mai som reisemåned er en travel tid, med rimelige reiser.

Alle vil reise i regnet

Om askeskyen har kontrollert folks ferietanker, tror de to heller lite om.


- Det henger nok litt igjen etter askeskyen, at folk kjøper reiser litt senere om sommeren. Når værmeldingene for sommeren kommer merker vi ikke spesielle endringer, men kommer regnet rundt juli kan man si at bestillingene øker i takt med antall millimeter nedbør, ler Larsen-Vonstett.

- Det kan hende at noen enkeltmennesker tenker litt ekstra på askeskyen, men det er ikke mitt inntrykk. Folk kjøper turer uansett, fordi de er så godt dekket av rettigheter og andre garantier de får, mener Magnusdottir.

I år som i fjor er det ganske likt hvor folk vil reise. Fra Kjevik flyr Star Tour kun til Kypros, og Ticket mener Tyrkia og klassikeren Kypros er blant de mest populære for norske ferieturister. Reisebyrået flyr kun til Kypros fra Kjevik, og Larsen-Vonstett er klar på hvem som reiser med hennes selskap.

- Det er nok mest familieturer og voksne som reiser med oss. Jeg har selv vært i Aya Napa med familien, og på kveldstid der må jeg innrømme at jeg ikke så en eneste full person. De som er ute etter fest holder seg nok til visse områder, mener informasjonssjefen.