Sørnett

- Målet er å bli verdens beste

Tuva Lislevand dro hjem fra Estland med gode opplevelser. Foto: Privat

Tuva Lislevand dro hjem fra Estland med gode opplevelser. Foto: Privat

Tuva Lislevand har målet for langrennskarrieren klar. Hun skal bli verdens beste. I helgen deltok hun i Nordisk mesterskap i Estland.

Publisert:

Kristiansandsjenta Tuva Lislevand (17) hadde flere gode opplevelser i bagasjen da hun og de andre norske langrennsløperne kom hjem fra Nordisk mesterskap i estlandske Otepää i helgen. I nordisk mesterskap konkurrerer 17- og 18-åringer fra Norge, Sverige, Finland, Estland og av og til USA mot hverandre. I helgen var det klassisk sprint, 5 km friteknikk og stafett som sto på programmet.

[img187688_2LM]

- Jeg var ganske spent, fordi jeg visste veldig lite om hvordan nivået var. Jeg hadde ikke satt meg noe mål resultatmessig, men jeg hadde satt meg som mål å gå gode tekniske løp som jeg kunne være fornøyd med i ettertid, fortalte Lislevand om ambisjonene før avreise.

På sprinten fredag endte Lislevand opp med en 13. plass.

- På fredagen var jeg veldig fornøyd med prologen jeg gikk. Det var nok en av mine beste prologer, for jeg vil ikke se på meg selv som en sprinter. Det var skuffende å ryke i kvartfinalen der jeg var bare ett tidel unna å gå videre.

 

Aller mest fornøyd med sjetteplassen

Lørdag ble det sjetteplass på 5 kilometer friteknikk. Søndag tok Lislevand sølv i stafett sammen med Runa Ulvang (Kjelsås IL) og Margrethe Wettre Andreassen (Asker SK) for Norge 2.

- På lørdagen gikk jeg nok et av mine beste renn noensinne og fikk med meg en sjetteplass jeg er veldig fornøyd med. På søndagens stafett gikk jeg ut og visste at på en god dag kunne vi ta medalje. Jeg følte jeg gjorde det jeg skulle på min etappe, så jeg var veldig fornøyd med medalje.

[img187688_3LF]

- gøy å vise at det går an å gå fort på ski her og

- Det er jo en drøm og et mål om å bli verdens beste langrennsløper og da legger jeg ned den jobber som jeg tror skal til for å bli det. Jeg har lyst til å satse noen år etter videregående, og egentlig så lenge jeg er god nok til å holde på med det, men målet er å bli verdens beste langrennsløper og kunne leve av å gå på ski. Sørlandet er ikke akkurat kjent for å ha mye snø, så det er gøy å vise at man kan gå fort på ski her og.

- Hun har innstillingen og gutsen til å bli best

[img187688_4LF]

Langrennstrener og lærer ved Hovden skigymnas, Tina Bøgset, var med til Estland som hovedleder for langrennsjentene. Hun kunne fortelle om gode holdninger og høy trivselsfaktor i gruppen. Som lærer ved Hovden skigymnas jobber hun tett på Tuva Lislevand hver eneste dag.

- Tuva imponerer veldig i hverdagen, hun har virkelig tatt syvmilssteg. Hun det meste rett i forhold til både trening, kosthold, restitusjon og hun har holdningene på plass. Hun er og rå på prioriteringer og tar valg som er riktige i forhold til treningen dag for dag, forteller Bøgset.

- Tuva forteller at hun har som målsetning å bli verdens beste langrennsløper, hva tenker du om det?

- Hun har det som skal til. Hun har innstillingen og gutsen som skal til i tillegg til at hun er like disiplinert utenfor sporet som i sporet.

- Hva gjør skolen for at utøverne skal bli så gode som mulig?

- Skolen legger til rette skolehverdagen i forhold til sesongen. Når den fysiske belastningen blir større, senkes den skolefaglige belastningen. Vi er fire utdannede toppidrettstrenere med erfaring både som trenere og skiløpere selv. Jeg selv har en master i bevegelsesvitenskap. Elevene er i gode hender her.

[img187688_5LF]