Sørnett

Ny organisasjonsform i FK Donn

Donn har innført en alliansemodell for å kombinere toppidrett og breddefotball bedre etter dame lagets opprykk til toppserien for kvinner.

Publisert:

Ved årsmøtet 2009 ble det vedtatt at Donns hovedstyre skulle opprette en arbeidsgruppe som skal vurdere hvorvidt  Fk Donn skal endre sin organisasjonsform . Hovedstyret utnevnte Eivind Eikeland , Audun Holgersen og Svein Olaf Olsen til å sitte i denne arbeidsgruppen .

Grunnen til å innføre en  ny organisasjonsform i  Donn FK er Donns damelag sitt opprykk til toppserien. En elitesatsing medfører betydelige økonomiske forpliktelser. De er avhengig av å styrke spillerstallen, men som store deler av fotball Norge er penger et tema som er avgjørende for at Donns damelag kan etablere seg og at Donn forsatt kan holde på breddeidretten i klubben på alle nivåer .

Den nye modellen Donn FK går for er en alliansemodell. Klubbene i alliansen er selvstendige juridiske enheter. Donn toppfotball går over til å bli et idrettslag og en juridisk enhet. Donn toppfotball har eget organisasjonsnummer, egen organisasjonskonto og egen organisasjonsklubbforsikring. I en allianseklubb er det en lov som alle idrettslagene må forholde seg til. Donn toppfotball har eget styre, alle som er medlemmer i Donn toppfotball er også medlemmer i allianseklubben FK Donn.
Inntektene av medlemskontigentene de betaler går  i sin helhet til Donn toppfotball.  De som er er medlem i Donn toppfotball har stemmerett på årsmøtet i allianseklubben FK Donn. Donn toppfotball kan i følge loven ikke ha representanter  i styret til allianseklubben FK Donn. Personer kan ikke sitte i styret  både for allianseklubben FK Donn og Donn toppfotball.

I praksis vil endringen av organisasjonsform for FK Donn bety at Dame A , Dame B og  jenter elite skilles ut og blir en selvstendig økonomisk og juridisk enhet, med et eget valgt styre og en selvstendig organisasjon. Denne avdelingen bytter da navn til Donn toppfotball.

Nøkkelord