Sørnett

- Paintball-miljøet vil eksplodere om vi får bane

Venter: Helge Andersen venter på at kommunen skal behandle hans paintball-søknad. Foto: Henrik Skolt

Venter: Helge Andersen venter på at kommunen skal behandle hans paintball-søknad. Foto: Henrik Skolt

Helge Andersen har søkt kommunen om å reise en konkurransebane i paintball i Kristiansand. Med et slikt tilbud håper han sørlendingene vil få muligheten til å konkurrere mot norgeseliten.

Publisert:

- Om vi kommer i gang med en konkurransebane i Kristiansand vil paintball-miljøet eksplodere. Miljøet her på Sørlandet har lenge gått i bølgedaler fordi vi ikke har hatt et stabilt tilbud.  Målet vårt er å få norgescupen i paintball til byen. Kanskje også norgesmesterskapet etter hvert, forteller paintball-entusiasten

Banen Andersen vil reise, er ingen skogbane slik som noen forbinder med paintball. Det er en mindre konkurransebane på 58 x 36 meter eller 60 x 60 meter. På slike baner starter to lag på hver sin side med hensikt å treffe spillerne på motsatt lag. En kamp varer i maks fem minutter. I tillegg finnes det forskjellige plastikkobjekter spillerne utnytter for å komme i bedre posisjoner.

En konkurransebane i paintball kan se slik ut: (Artikkelen fortsetter under videoen)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nXejfbZ5C68[/youtube]

- Jeg tror vi kan gjøre det bra blant resten av Norge. Denne banen handler om å gi folket her nede muligheten til å trene. Den første turneringen jeg deltok i var under et NM. Da kom vi på 5. plass i vår liga av 14 eller 15 lag. Da hadde vi ingen bane å trene på, men kun skog. Med litt trening blir alle mye bedre, sier Andersen.

Venter på svar fra kommunen
Kommunen hadde i utgangspunktet godkjent området hvor paintballbanen skulle være. Dette ble deretter trukket tilbake da de fant ut at banen måtte være planert og at det måtte gjøres inngrep i naturen på det første området. Andersen har nå sendt en ny søknad til kommunen, men må dermed vente på svar igjen.

- Dessverre skjedde det noe feil i kommunikasjonen og området vi ble tildet etter vår første søknad, holdt ikke mål. På grunn av dette måtte jeg sende en ny søknad, som er litt negativt for oss. En ny søknad vil begynne langt nede i køen, forteller en noe frustrert Andersen.

Einar Hanssen ved Kristiansand eiendom har sammen med parkvesenet ansvaret for å finne et område hvor banen kan bygges. Han kan foreløpig ikke fortelle når et nytt område vil bli funnet.

- Det er veldig kort tid siden den nye søknaden ble sendt inn til oss og vi kan derfor ikke si noe i dag. Det vi kan si, er at vi er positive til å etter hvert komme frem med et nytt forslag som vil tilfredsstille begge parter. Utfordringen er at plassen må være et flatt område, noe som kan gi litt lengre behandlingstid, konkluderer Hanssen.

- Vi hadde i utgangspunktet et håp om å spille på ny bane i løpet av neste år eller slutten av dette året. Nå må vi vente en stund til, avslutter Andersen