Sørnett

Senket av selvmål på overtid

Et effektivt Viking stjal tre poeng mot Start søndag kveld.

Publisert:

Start tok tidlig tak i banespillet, men slet med presisjonen på den siste tredelen. Børufsen var små marginer unna å spille Hoff gjennom etter knappe ti minutter, men pasningen ble slått rett bak Start-spissen. Viking fikk knapt låne ballen i første omgang og Acosta i den bakre fireren hos Start vant det som kom av luftangrep. Etter 27 minutter kom den forløsende scoringen for Start. Børufsen ble spilt gjennom på venstrekanten og med et flott innlegg traff han pannebrasken til Espen Hoff. Spissen headet ballen utagbart bak Jarstein.

Ufortjent utligning
Det stilnet litt etter scoringen og man kunne skimte noe små gjesp fra tribunen de neste ti minuttene. Viking skapte knapt noen målsjanser i første omgang, men på overtid spilte Ørnskov en lang ball i bakrom mot Trond Olsen. Den tidligere Glimt- og Rosenborg-spilleren brystet ballen strålende gjennom og gjorde ingen feil alene med Opdal. Drepende effektivt av rogalandslaget som ufortjent kunne gå til pause med 1-1.

Godt keeperspill
Viking kom bedre ut av blokkene i andre omgang og etter bare to minutter ble Patrik Ingelsten spilt alene gjennom med Opdal. Bergenseren vartet opp med en fantastisk redning. Like etter var det Espen Hoff sin tur. Han fikk skyte ganske alene med Jarstein, men avslutningen fra 16 meter gikk rett på keeper. Jarstein skulle etterhvert få god hjelp av stengene og 63 minutter var spilt da Kristjansson traff utsiden av stolpen. Stolpen traff også Hoff etter 72 minutter. Denne gangen på innsiden og ut.

Sent selvmål
Nå bølget det kraftig på Sør Arena og Viking var nær etter 80 minutter. Først bommer Ingelsten på en heading rett foran mål. Olsen følger opp med et brassespark som reddes på strek av Amin Nouri. Start var farlige ved to anledninger, men poengene skulle til slutt stjeles av gjestene. Trond Olsen kom seg ned til streken og slo et knallhardt innlegg foran mål. Det gikk rett i beina på en uheldig Babacar Sarr som beinet ballen i eget nett. Målet ble det siste som skjedde i kampen og Viking dro med seg alle poengene hjem til Stavanger.