Sørnett

Start så vidt videre i cupen

Publikum koste seg i kveldssolen i Vennesla, og var vitne til en svært spennende 2.omgang. Foto: Erik Pettersen

(Vindbjart-Start 3-4) Start ble ett nummer for store for 2.divisjonslaget Vindbjart i andre runde i cupen. Men bare ett.

Publisert:

- Vi er fornøyde med at vi vinner kampen og kommer videre i cupen, men det var litt for nære på, sier Starts høyrekant, Morten "Loffen" Hæstad.

Mads Stokkelien headet Start oppskriftsmessig  i ledelsen før første spilleminutt var spilt. Etter 26 minutter hadde Jesper Mathisen og Ole Martin Årst scoret hvert sitt mål, og kampen skulle i realiteten være punktert. Det var den ikke.

En lang periode fulgte med enveiskjøring på Moseidmoen stadion, og stillingen kunne like gjerne vært 8-0 før halvtimen var ferdig spilt. Etter stolpeskudd og dårlig uttelling fra Start, kjempet Vindbjart seg etter hvert inn i kampen. Scoringene fra Vindbjarts Morten Mykland og Kjetil Myrvold gjorde sitt til at kampen åpnet seg, og alt kunne skje. Start ledet,men ikke overbevisende, 4-2 til pause.

Cupthriller
De over 2000 fremmøtte på Moseidmoen fikk være vitne til en thriller av en andre omgang, regissert av et sultent Vindbjart-lag. Selv om de gulkledde beholdt et visst press, endret kampbildet seg da Start-spiller Rolf Vikstøl måtte gå tidlig i garderoben etter å ha fått sitt andre gule kort. Spenningen på stadion var til å ta og føle på idet Vindbjart for alvor startet jakten på redusering. Da Morten Benestad endelig fant det nødvendige hullet i de Starts forsvarsmur, og scoret etter 62 minutter, skjønte alle at det umulige kunne være mulig.

[img41162_2LM]

Den siste halvtimen i cupoppgjøret ble dominert av 2.divisjonsspillerne fra Vennesla. De spilte med hjertet på utsiden av drakten. Med en imponerende stor skare av trofaste og entusiastiske venndøler på tribunen hadde hjemmelaget fortjent en utligning til slutt. De utslitte proffene fra Kristiansand klarte å likevel å holde igjen. Det var en lettet Start-trener Knut Tørum som kunne gå i garderoben med billett til 3. runde i lommen, etter en dramatisk avslutning på lokaloppgjøret.

Fornøyd med forsøket
Vindbjart-keeper Terje Reinertsen hadde sitt å stri med i dag. Fire ganger måtte han hente ballen i nettet. Det kunne vært mange fler.

-Vi er fornøyde med å ha gitt storebror Start kamp helt til døra. Alle kjempet veldig bra, og jeg syntes vi holdt nivået gjennom hele andre omgang, sier Reinertsen.