Sørnett

Tuva Lislevand stiller i sitt første NM på seniornivå

Ta steget: Tuva Lisleland stiller i sitt første senior-NM. Foto: privat

Ta steget: Tuva Lisleland stiller i sitt første senior-NM. Foto: privat

Til helgen er det Norgesmesterskap på ski på Konnerud. Tuva Lislevand er en av to kvinnelige utøvere fra Agder som skal gå i NM. Dette blir hennes første senior-NM.

Publisert:

Tuva Lislevand (18) er en av kun to kvinnelige utøvere fra Agder som skal være med i NM på ski på Konnerud i helgen. Talentet fra Kristiansand går for tiden på Hovden Skigymnas og representerer Oddersjaa SSK. Etter en sterk 2018/2019-sesong med sølv i junior-NM er hun klar til å ta nye steg denne sesongen.

Første senior-NM
Lislevand kommer fra et gull og et sølv i kretsmesterskapet på Hovden forrige helg og i år stiller hun for første gang til et senior-NM.

- Jeg har gått i seniorklassen før, blant annet åpningsrennet på Beitostølen i november. Men det er første gang jeg stiller i et senior-NM så det blir spennende.

For Lislevand er ikke ambisjoner om å kjempe med seniorene hovedfokuset.

- Nå på NM på torsdag så blir det egentlig å sammenligne seg med mot de andre juniorene som skal gå, det er en del junior-landslagsløpere som skal gå. Målet blir å hevde seg blant de og slå noen av de.

Sesongen så langt har vært god for Lislevand. Den første Norgescup-konkurransen på Lygna tidligere i januar ble en god opplevelse. Hun fikk med seg to fjerdeplasser og en sjuende plass. Det betyr at hun ligger som nummer tre sammenlagt i 2019/2020-sesongen.

- Den gikk egentlig over all forventning for min del.

Støtte fra hjemklubben
Styreleder i langrennsgruppa i Oddersjaa SSK Per Rune Omfjord er glad for at en utøver fra klubben er med i NM.

- Det er fint at hun stiller. Spesielt med tanke på hun fortsatt er junior.

- Hva tror du at hun kan få til i NM?

- Hun er fortsatt junior, så det blir da å gjøre det bra mot de andre juniorene på samme nivå.

Viktigere renn senere i sesongen
Selv om det blir spennende å prøve seg mot seniorene i et NM så kommer det viktigere renn for Lislevand senere i sesongen.

- Det er nok ikke det viktigste rennet for min del. Det blir mer å ta det som en god gjennomkjøring. Det viktigste rennet for min del er Norgescup-rennet i Holmenkollen i starten av februar. Hvis man går der så er det et junior-VM som ligger i potten. Det er egentlig det store målet for sesongen, å kvalifisere seg til junior-VM.

Ettersom det kommer viktigere renn går Lislevand kun en distanse under NM, 10 km fristil på torsdag.

- Jeg heller prøve å få trent godt og få en best mulig form til Holmenkollen.

[img202260_2LF]

To dager juleferie
Selv om Lislevand går på Hovden Skigymnas og det ikke har vært noen problem med snømangel der, så har hun merket at det har vært en snøfattig vinter i Kristiansand. det fører til at man gjøre ulike prioriteringer.

- Jeg har jo merket det hvert fall de årene når jeg bodde hjemme, at det er litt kjipt å ta på seg rulleskiene midt på vinteren. Jeg tror nok at det ikke er noe gunstig med tanke på skirennene som man skal gå. Men nå som jeg har flyttet til Hovden så er det ganske stabilt med snø, og jeg har egentlig fått trent det jeg vil på snøen. Men jeg merket det i ferien at jeg må ta litt hensyn. For eksempel i jula så måtte jeg reise opp igjen til Hovden allerede første juledag, så jeg hadde vel bare to dager hjemme med familien.

Det er ingen utpreget vintersportskultur på Sørlandet, men for Lislevand har ikke det vært noe hinder for å bli så god som hun har blitt.

- Jeg synes det er veldig gøy å holde på med ski. Jeg har en stor motivasjon og synes det er gøy å drive med det jeg gjør. Grunnen til at jeg startet med langrenn var vel litt tilfeldig. Jeg tror fort det kunne blitt andre idretter også. Det største som driver meg er det at jeg elsker å drive med idrett, og synes det er skikkelig gøy å gjøre det bra.