Sørnett

Stor sykkelinteresse

Populært: Kristiansand-Hovden er mer populært enn noen gang før. Dette bildet er fra fjorårets ritt. (FOTO: Carl Erik Qvist)

Populært: Kristiansand-Hovden er mer populært enn noen gang før. Dette bildet er fra fjorårets ritt. (FOTO: Carl Erik Qvist)

I dag er det elleve dager til Color Line Setesdal Tour går av stabelen. Selv om det allerede er rekordhøy påmelding, tror arrangøren flere vil hive seg med.

Publisert:

- Erfaringsmessig er det mange som melder seg på mot slutten, sier leder av Kristiansand Cykleklubb Per Inge Simonsen.
Han forteller at det er mulig å melde seg på sykkelrittet helt frem til kvelden før, og tror derfor flere enn de over 2100 påmeldte vil stille til start.

Stor oppmerksomhet
Color Line Setesdal Tour, eller Kristiansand-Hovden som det heter på folkemunne, arrangeres 26. mai. Rittet har per dags dato over 50 deltakere flere enn i fjor. Simonsen ser det høye deltakerantallet i sammenheng med den store oppmerksomheten sykling har fått på Sørlandet den siste tiden.
- Det har blitt rettet stor oppmerksomhet mot sykling i det siste. Det er mange spinning-grupper som velger å fortsette på landeveien og melder seg på et slikt løp, forteller Simonsen til Sørnett.no.

[sniplet faktaboks]- En opplevelse
Lederen av sykkelklubben understreker at Kristiansand-Hovden ikke er et ritt kun for de profesjonelle.
- Vi prøver å spre ryktet om rittet til så mange som mulig. Det er et fantastisk område å sykle i, understreker Simonsen.
Han mener styrkeprøven på 210 km, som går fra Kristiansand til Hovden, er verdt å sykle.
- Det er virkelig en opplevelse. Du trenger ikke å sykle så du har tunga hengendes ut av munnen, avslutter han muntert.

Tidligere påmeldinger til Color Line Setesdal Tour *


  • 2011: 2072 påmeldinger

  • 2010: 1615 påmeldinger

  • 2009: Cirka 1150 påmeldinger

  • 2008: Cirka 750 påmeldinger

* Tallene er hentet fra Fædrelandsvennen.