Sørnett

- Vi er veldig fornøyde

Søndag 6. november åpner Kristiansand Kongressenter i Q42. Bygget er enormt, og har en rekke funksjoner.

Publisert:

Bygget innehar en hovedsal, som rommer hele 1350 sitteplasser, 11 hotellrom, 68 leiligheter, 11 hotellrom, trivselssenter for eldre, Kristiansand Kongressenter, restaurant, kaffebar, TV- og radiostudio, medieavdeling, kontorer og Filadelfia Kristiansand.

Sørnett har fått en omvisning, og har blant annet sett foaeen, hovedsalen, trivelsessenteret, restauranten og hvordan hotelrommene ser ut. Dette kan også du se i TV-reportasjen lenger nede i saken.

Hotell- og arrangementsanvarlig Linn Fornebo er veldig fornøyd med hvordan kongressenteret har blitt.

- Når vi er et så stort kongressenter, så er det jo viktig at det er fint her, og at folk trives.

Uvanlig konstruksjon

- Hovedsalen ble bygget først, så ble alt annet bygget rundt det. Det vil si at veggene rundt salen er rundt 30 centimeter tykke, slik at de er lyd- og vibrasjonsdempende, sier Fornebo.

Dette gjør at alle leilighetene som er i bygget ikke vil bli sjenert av arrangementer og konserter som finner sted i hovedsalen.

Trivselssenteret

Bodil Valvik, ansvarlig for trivselssenteret kan fortelle at tanken med senteret er at de som bor i leilighetene i Q42 skal kunne sosialisere seg og ikke være ensomme.

- Det er hovedsakelig tenkt for de over 60 pluss, men vi har ikke satt noen nedre grense for det.

Vil vil blant annet tilbys frisørtjenester i trivselssenteret.

Utformingen inne

Interiørarkitekt Line Halvorsen Fielding har hatt ansvar for hvordan hele Q42 ser ut innenfor veggene. Hun har jobbet med prosjektet siden 2006, og sier det har vært både krevende, men også utrolig spennende og gøy.

- Det vanskeligste har vært å beholde en rød tråd gjennom hele bygget, på tross av at rommene har svært ulike funksjoner.

 

Se innsiden av Q42 her:

[youtube]https://youtu.be/5-EKdBE4lwE[/youtube]