Sørnett

Vil hindre etablering av Hells Angels-miljø

I et møte mellom politiet og ordføreren i Kristiansand i dag ble ordføreren gjort kjent med politiets avsløringer om kobling mellom det høyreekstreme miljøet i Kristiansand, og MC-klubben Hells Angels.

Publisert:

Dette skriver Kristiansand kommune på sine hjemmesider. Politiet har kartlagt en rekke personer i byens høyreekstreme miljø som har kontakt inn mot MC-klubben.

Kommunen ønsker å hindre etablering av Hells Angels i Kristiansand, og en måte å gjøre dette på, kan være ved å hindre klubben i å kjøpe eller leie lokaler i Kristiansand.

- Det er veldig viktig at alle gode krefter jobber sammen for å hindre at slik virksomhet får levekår i Kristiansand. Kommunen jobber systematisk og langsiktig for å forhindre at unge mennesker begår kriminalitet, og vi står på for å hjelpe folk ut av et kriminelt uføre. Dette er noe vi gjør i samarbeid både med politiet og andre instanser. Når Kripos og politiet i Kristiansand forteller om det som er i gjære nå, skulle det bare mangle om vi ikke står enda tettere skulder til skulder med alle som ønsker en trygg by, sier ordfører Per Sigurd Sørensen på kommunenes egne nettsider.

Politistasjonssjef Ole Hortemo orienterte ordføreren om utviklingen og om miljøet som er i ferd med å utvikle seg.

- Utad framstår Hells Angels som en MC-klubb. Men politiet vet at de også står bak mye kriminalitet. Vi frykter at de som nå knyttes til Hells Angels fra det høyreekstreme miljøet i Kristiansand skal brukes til for eksempel torpedovirksomhet og narkotikaomsetning, sier Hortemo på kommunenes nettsider.