Sørnett

Vurderer barnevern i skole og barnehage

Nestleder: Leif Andreas Lyngø fra oppvekststyret går gjennom saksdokumentene fra mandagens møte. Foto: Henrik Skolt

Nestleder: Leif Andreas Lyngø fra oppvekststyret går gjennom saksdokumentene fra mandagens møte. Foto: Henrik Skolt

Få skoler og barnehager i Kristiansand har ansatte med barnevernfaglig kompetanse. Leif Andreas Lyngø er nestleder i oppvekststyret og forteller hvorfor de tar opp denne saken nå.

Publisert:

- Bakgrunnen for at denne saken kommer opp, er at barnehage og skoleetaten i Kristiansand skal slåes sammen. Å ansette personer med denne kompetansen, kjenner vi på som en mulighet for å oppdage barn som sliter, på et så tidlig stadium som mulig, forteller Lyngø.

Han avkrefter dermed at dette kommer opp som følge av den velkjente barnevernsbanden som har herjet i Kristiansand det siste året. Han vil også presisere at oppvekststyret ikke vil presse slike ansettelser inn i skolene og barnehagene.

- Vi vil på ingen måte legge føringer for å få slike typer ansettelser inn i etatene. Vi vil kun sette søkelys på dette som et alternativ. Det vil være opp til enhetslederne å se om slike ansettelser er nødvendige, avslutter Lyngø

Positivt barnevern
Tone Kylland er leder for barnevernet i Kristiansand. Hun er positiv til at kommunen tar opp en sak som denne.

- Jeg mener at vi er tjent med å ha ansatte med slik kompetanse i skole og barnehage. Jeg tror det er lettere å tidlig oppdage barn som sliter når vi har tverrfaglig kompetanse i etatene.

Hun er også enig i at slike ansettelser ikke burde presses inn i etatene.

- Jeg synes ikke dette er noe som burde bli lovbestemt. Det samarbeidet som finnes i skolen og barnehagen i dag er bra. Det vil ikke bli bedre om barnevernfaglig personale tar over plassene til de med lærerkompetanse, svarer barnevernslederen bestemt.