Sørnett

Enorme utfordringer for Donn

Gaute Haugenes, hovedtrener Amazon Grimstad.

Gaute Haugenes, hovedtrener Amazon Grimstad.

Hovedtrener i Amazon Grimstad, Gaute Haugenes, har flere erfaringer og råd å komme med til nyopprykkede Donn.

Publisert:

- Jeg mener den største utfordringen for nyopprykkede lag er tempoforskjellen. Tempoforskjeller vil for eksempel vises ved at spillere som kan ha scoret mange mål i lavere divisjoner, har langt større problemer med å finne målet i Toppserien, sier Haugenes.

Jakten på nye forsterkninger er en nødvendighet for nyopprykkede lag som vil etablere seg på høyeste nivå. Dette er Gaute Haugenes klar på.

- Man må lete etter andre spillertyper med bedre basisferdigheter og hurtighet, for alt må skje mye fortere på øverste nivå, presiserer Haugenes.

Et annet problem er å finne norske spillere som er mobile nok i forhold til klubbytte  .

- I de syv klubbene jeg har rykket opp med, har vi ofte slitt med å finne norske spillere som er mobile nok til å gjøre klubbytter fra for eksempel fra Oslo til Sørlandet på grunn av ting som jobb, skole og samboere. Vi har da søkt utenlands som en mulighet. Her i Amazon Grimstad har vi blant annet tre finske landslagsspillere, forteller Haugenes.

Å stabilisere seg på øverste nivå er det mange klubber som sliter med i sitt første år. Haugenes mener at erfaring er en viktig faktor.

- Å få erfaring mot lag på høyeste nivå før sesongen begynner, er bra for å få matching slik at spillerne  lettere tilpasser seg nivået, sier Haugenes.

- Jeg ønsker Donn lykke til i neste sessong og syns det er veldig fint for sørlandet at Kristiansand fikk et lag i toppserien.  Jeg ser fram mot lokaloppgjørene i framtiden, sier Haugenes til Sørnett.

Hans Inge Særeide, styreleder og representant i økonomiutvalget i Amazon Grimstad, er klar på at det er økonomiske forskjeller på 1.divisjon og Toppserien.

- Budsjettene og utgiftene er mye større  innenfor forskjellige felt. Blant annet lisenser vil koste mer og NFF vil sette høyere krav til for eksempel arrangementer, sier Særeide.

En av de største utfordringene for klubber er å finne mange og bra sponsorer, og å utnytte det lokale sponsormarkedet for å spe på klubbkassa når budsjettene og utgiftene øker ved opprykk. Særeide er sikker i sin sak i henhold til dette.

- Jeg  mener at Donn her kan ha en større fordel, fordi de har et større marked å ta av ved sponsorjakt på det lokale markedet i Kristiansand, sier Hans Inge Særeide.