Sørnett

Ikke sykkel-VM til Kristiansand

Thor Hushovd blir ikke å se i Kristiansand i 2016. Foto: Wikimedia

Thor Hushovd blir ikke å se i Kristiansand i 2016. Foto: Wikimedia

Da Norges Cykleforbund (NCF) offentliggjorde hvilke byer som fortsatt var med i kampen om sykkel-VM i 2016 måtte Kristiansand innse at de ikke nådde helt opp.

Publisert:

Fire byer måtte bite i det sure eplet da Norges Cykleforbund (NCF) offentliggjorde fredag hvilke tre byer som skal være med videre i søknadsprosessen med tanke på å få sykkel-VM i 2016.

Bergen, Drammen og Stavanger fikk bli med videre, mens Kristiansand, Lillestrøm, Sandefjord og Trondheim ikke nådde helt opp denne gangen.

Initiativtaker for sykkel-VM i Kristiansand, Svein Bergheim, forteller til procycling.no at han er svært skuffet, men at det er tre gode kandidater som er valgt ut.

Han mener allikevel at Kristiansand kunne tilføre et sykkel-VM det lille ekstra.

- Det forbundet går glipp av ved å vrake oss tror jeg er krydderet. Med den løypa vi har her, hvor publikum kommer tett på, og den atmosfæren som er i byen, kunne dette blitt spesielt. Klimaet er også en ting vi hadde på vår side, sier Bergheim til procycling.no.

Nå skal NCF gå i dypere samtaler med de tre gjenværende kandidatene, før de etter planen avslører hvem som blir vertskapsby innen 21. november.