Sørnett

Klar for Vipers

AMBISJONSRIK: Thea Emilie Berg har signert for Vipers Kristiansand, og håper å sette sitt preg på Eliteserien. Foto: HK Halden

AMBISJONSRIK: Thea Emilie Berg har signert for Vipers Kristiansand, og håper å sette sitt preg på Eliteserien. Foto: HK Halden

Sesongen er over, men Vipers Kristiansand har allerede signert talentfulle Thea Emilie Berg

Publisert:

 

20 år gamle Thea Emilie Berg har meldt overgang fra HK Halden til Vipers Kristiansand foran den kommende sesongen. Den lovende strekspilleren har erfaring fra rekruttlandslaget og var en av førstedivisjons beste spillere i sesongen som nylig har blitt avsluttet. Nå ser hun frem mot nye utfordringer på sørlandet.

- Det er på tide for meg å ta et steg opp, og Vipers passer bra. De er et stabilt Eliteserielag, hvor jeg tror jeg vil passe fint, fortalte en fornøyd Berg til Sørnett.

I tillegg til spill for HK Halden har Thea også spilt for Fredrikstad Ballklubb. I plankebyen spilte Sarpsborg-jenta i to og et halvt år, og hun fikk også sin debut allerede i en alder av 16 år.

Sportssjef i Vipers Kristiansand omtaler Berg som en spiller klubben har fulgt lenge, og er fornøyd med å ha signert.

 Thea er en spiller vi har jobbet en stund med for å komme til oss. Hun er en spiller for fremtiden, og vi ser frem til å få henne på plass i juni,  forklarte Langfeldt ifølge Vipers sine egne hjemmesider.

Har ambisjoner
Med flere års erfaring fra damehåndball legger ikke Berg skjul på at hun har ambisjoner om å ta nye steg som håndballspiller i Kristiansand, og hun mener selv hun har det som skal til for å etablere seg på et eliteserielag.

- Jeg har tatt et valg om å ta et steg opp, noe som jeg føler er på tide for min del. Det blir tøft, men jeg er villig til å legge ned det arbeidet som er nødvendig for å nå mine mål, forklarte den ambisiøse 20-åringen.

Hun har tidligere blitt tatt ut på rekruttlandslaget. Hva gjelder A-landslaget utelukker hun ikke at det ligger innenfor hennes ambisjonsnivå.

- Jeg har ambisjoner om landslagsspill på lang sikt. Men det er langt igjen, og det å etablere seg i Eliteserien er bare et steg på veien, sa Berg.

Gode forhold
En av grunnene til at Berg valgte Vipers var de gode forholdene, og da spesielt den nye hallen Aquarama som tar nærmere 2000 tilskuere. I tillegg til de gode rammene var også landslagsspiller Kristine Lunde-Borgersen en del av grunnen til strekspilleren valgte Kristiansand som sitt nye hjemsted.

- Det er et etablert lag med fine rammer, og det skal bli gøy å spille med en spiller som Lunde-Borgersen, utdypte Berg.

Allerede i juni flytter hun ned fra hjembyen Sarpsborg for sesongoppkjøring, og 20-åringen bedyrer at hun gleder seg til å flytte til ny by.

- Kristiansand er en fin by, og tror jeg vil trives, jeg gleder meg, avsluttet en entusiastisk Berg.