Sørnett

La Manga kan gi svar

PÅ RETT VEI: Mons Ivar Mjelde ledet Start-treningen onsdag, og kunne fortelle at han synes laget er på rett vei. Foto: Henrik Myhrvold Simensen

PÅ RETT VEI: Mons Ivar Mjelde ledet Start-treningen onsdag, og kunne fortelle at han synes laget er på rett vei. Foto: Henrik Myhrvold Simensen

Mons Ivar Mjelde har tro på at hans nåværende tropp, og håper at han får de riktige svarene på La Manga.

Publisert:

Det er rundt en måned siden Start begynte forberedelsene foran den kommende sesongen. Det har vært en treningsmessig tøff måned for Start-spillerne, hvor det fysiske grunnlaget for sesongen har blitt lagt.

To treningskamper har også blitt spilt. Den første endte i et ydmykende tap for Sørlandslaget, før de reiste seg mesterlig, og knuste Bryne i kamp nummer to. Lørdag reiser laget til La Manga, hvor kampen om plassene for alvor spisser seg til.

- La Manga blir en kampleir, hvor vi får prøvd oss i tre kamper. Alle skal få muligheten i kamp, men nå spisses kampen om plasser på laget for alvor, kunne Start-trener Mons Ivar Mjelde fortelle til Sørnett.

Bergenseren føler laget er der de burde, men er likevel glad det er en stund til seriestart. Treningsleiren på La Manga ser han frem til, og tror kampene der vil gi en indikasjon på hvordan laget vil se ut. Videre fortalte han også at de i Spania vil gjennomgå en målsetningsprosess, hvor mål for sesongen vil bli satt.

To av kampene på La Manga blir også vist på TV, trykk her for å se hvilke.

Stoler på troppen
Mot Sørlandslaget i første treningskamp kollapset Start i andre omgang, og tapte 3-1. Den gang ble hele laget byttet i pausen, dermed ble det også fort satt spørsmålstegn til bredden i Start-troppen, etter å ha fått kjørt seg mot spillerne fra de lokale klubbene. Mjelde vil derimot ikke være med på at bredden er for svak.

- Vi kan på ingen måte stille to like gode lag. Men om du setter inn flere av ungguttene våre blant førstelagsspillerne er de mer enn gode nok. Se for eksempel bare på Sondre Tronstad mot Bryne, sa Mjelde.

[img81460_2RM]

Nå som nyervervelsene Bismark Acosta Evans og Babacar Sarr har fått tid til å tilpasse seg vil de også bli seriøse kandidater til en startoppstilling, og skape ytterligere konkurranse.

Ytterligere konkurranse vil også Ernest Asante skape. Ghaneseren var med på treningen onsdag, og kan gi konkurranse til kantplassene, som allerede er godt besatt i form av Espen Hoff og Espen Børufsen.

Ingen utlån
Fædrelandsvennen meldte i forrige uke at Henrik Dahlum trente med Fløy, og skulle spille treningskamp for de. Da valgte trener Mjelde og ikke utelate et mulig utlån. Det gjorde han derimot, da Sørnett snakket med ham onsdag.

- Det blir ikke noe utlån. Henrik vil være og kjempe for plassen. Det er heller ikke aktuelt å låne ut noen andre, informerte den tidligere Brann-treneren om.

Videre skrøt Mjelde av innstillingen og nivået flere av ungguttene holdt. Sondre Tronstad og Alain Delgado fikk spesielt skryt for hvordan de har håndtert nivået blant seniorene.