Sørnett

OL-show på Gimlebanen

FORNØYD: Fintland vinket til publikum, og var tydelig fornøyd da han tente OL-ilden. Foto: Lars Rødseth

FORNØYD: Fintland vinket til publikum, og var tydelig fornøyd da han tente OL-ilden. Foto: Lars Rødseth

Torsdag var det fakkelmarkering på Gimlebanen i forbindelse med OL-ildens reise rundt Norge. Årets ildsjel i Vest-Agder, Endre B. Fintland, fikk æren av å tenne ilden i Kristiansand.

Publisert:

– Jeg synes det var utrolig gøy å være fakkelbærer. Det er ærefullt å få oppgaven, sa en fornøyd Endre B. Fintland til Sørnett.

Det ble et skikkelig show da OL-ilden kom til Kristiansand på en ellers kjølig torsdag formiddag. Feststemningen var høy blant de tilstedeværende. Flesteparten var elever som hadde fått en behagelig utflukt fra sine respektive skoler. Gratis brus, solbriller og diverse andre sponsorartikler fra Coca-Cola ble gledelig tatt i mot av mengden.

Fornøyd fakkelbærer 

[img138213_2RM]

Fakkelstafetten bestod av en liten gå-runde rundt folkemengden med OL-fakkelen, som til slutt endte opp hos nevnte Fintland. Han tente deretter på ilden på hovedscenen med et stort smil og en jublende folkemengde. Fintland har fått jobben som fakkelbærer på bakgrunn av sin tittel som årets ildsjel i Vest-Agder. Han jobber på daglig basis med håndball for unge, og for det meste som trener. Ildsjelen mottok  5000 kroner av Norsk Tipping som går videre til klubben hvor han er trener, IK Våg. I tillegg mottok han også et personlig gavekort til treningstøy fra Norsk Tipping, og en bamse fra arrangørene for tilstelningen.

– Det var bra med gaver. Jeg fikk et gavekort som jeg skal åpne i neste intervju, sa Fintland med blikket rettet mot Fædrelandsvennens journalist.

Senere skal Fintland være fakkelbærer også ved den offisielle åpningen av Ungdoms-OL i Lillehammer, som han gleder seg til.

– Det skal bli gøy. Ungdoms-OL er et stort sirkus, fortalte Fintland etter OL-ilden var tent.

Sara & Arash skapte stemning i publikum 

[img138213_3RM]

Den lokale rap-duoen Sara & Arash spilte for de tilstedeværende med mye energi. Folk beveget seg etter rytmene og sang med etter beste evne. Arash ble kalt Ash i introduksjonene, men snudde det til latter med å referere til Pokemon-figuren Ash.

Avslutningsvis ble det dans i regi av Coca-Cola. Alle skulle følge instruksjonene fra dansespillet "Just Dance". Innslaget ble en hit i et mottakelig publikum.