Sørnett

Ønsker bedre stemning

Leder i Tigerberget, Jan Næss ønsker flere slike scener blant supporterne på Sør Arena. FOTO: Magnus Furuli Johannessen

Leder i Tigerberget, Jan Næss ønsker flere slike scener blant supporterne på Sør Arena. FOTO: Magnus Furuli Johannessen

Jan Næss, leder i Tigerberget jobber for at stemningen på Sør Arena skal bli bedre.

Publisert:

- Det er ikke til å stikke under stol at stemningen på Sør Arena har vært for dårlig, sier leder i Tigerberget, Jan Næss.

Men dette er noe lederen i Starts supporterklubb ønsker å gjøre noe med. Foran denne sesongen har lederen satt et hårete mål om 1000 medlemmer. Til sammenligning hadde de 343 medlemmer forrige sesong i Adeccoligaen, og cirka 400 under forrige opphold i Tippeligaen.

Starts supporterklubb opplevde for andre gang på få år et navneskifte igjen foran fjorårssesongen. Krefter innenfor supporterklubben, som da het Menigheden ville tilbake til røttene. Dermed ble Tigerberget, som supporterklubben også het fra 1995 til 2005 vedtatt som nytt navn. Med det fikk supporterklubben også en ny start, hvor man har prøvd å bygge seg opp igjen.

Klarte målene
Næss er klar på at de på ingen måte er fornøyd med stemningen som har vært på Sør Arena. Samtidig er han fornøyd med mye av det Tigerberget fikk gjort forrige sesong.

- Vi fikk bygd opp tilliten, noe som var det viktigste. Vi gjennomførte det vi sa vi skulle gjøre. Det ble en slags ny start for oss, fortalte supporterlederen.

En av tingene de var flinke til, var å gjennomføre borteturene de satt opp. Gjennom sponsing fra organisasjonen TrustBuddy kunne Tigerberget for medlemmer tilby bussturer til kun 100 kroner, noe de også kan gjøre den kommende sesongen. Men til tross for at Næss er fornøyd med at fjorårets mål ble oppnådd er han klar på at de fortsatt har ambisjoner å bedre seg.

- Stemningen må bli bedre, og vi håper alle kan gå sammen for å støtte laget på best mulig måte, forklarer Næss.

Med at alle skal gå sammen mener supportlederen spesielt at han ønsker at ultrasgrupperingen kan stille seg sammen med Tigerberget. Synge i samlet tropp, og dermed lage en best mulig atmosfære for laget på Sør Arena.

I tillegg til å bedre stemningen har Næss også et stort ønske om å forbedre supporterklubbens nettside, Tigerberget.no. Dette for å kunne lettere gi supporterne informasjon, og at de selv finne ut av ting de lurer på.

Begivenhetsfattig årsmøte
Mens fjorårets årsmøte i supporterklubben ble begivenhetsrikt med blant annet navnskifte ventes det ikke like mye pågang av saker i år.

- Såvidt jeg vet er det ingenting av stor betydning som skal skje i år, sier pressetalsmann Torgrim Rygnestad i en kommentar til Sørnett.

- Det er to vedtektsendringer bare, en av de som følge av en skrivefeil som ble gjort i fjor, sier leder, Næss, og ler av feilen.

Mest av alt håper Næss at Tigerberget kan fortsette den positive utviklingen. Oppmøtet var godt på flere bortekamper forrige sesong, og med bedre motstandere kan turene enda flere. På Sør Arena er målet å skape en bedre atmosfære, til tross for mange tomme seter er dette noe Næss mener er mulig.

- Vi kan ikke bry oss om hva som skjer rundt, om det er lite folk, og de ikke synger. Som supportere er det vår plikt å lage så bra liv som mulig for å støtte laget, avslutter Næss.