Sørnett

Vil tilby aktiviteter etter skoletid

Randesund bordtennis skal i et samarbeid med barneskolene i Strømme, Dvergsnes og Kringsjå gi ungene aktivitet etter skoletid.

Publisert:

- Det er vi i Randesund og bordtennisforbundet som har startet opp prosjektet. Skolene har vært veldig positivt innstilt til dette. Det er noe med at elevene kan aktiviseres etter skolen slik at de ikke går rett hjem og slår på Disneykanalen. Vi vil gi dem muligheter til aktivitet, sier leder for Randesund bordtennis, Geir Vika.

Proff opplæring

Han forteller videre at det ikke er hvem som helst klubben har satt til å trene ungene. Therese Andersen som blant annet har 8 NM gull og 16 sølv skal gi elevene smaken på bordtennis.

- Therese som er vår mest profilerte spiller, skal fra mandag av være bordtennislærer på Strømme barneskole. Der vil hun være hver mandag og onsdag i fem uker. Etter det vil hun gå over til andre skoler i nærområdet, sier han.

Samarbeid med banken

Prosjektet er opprinnelig et samarbeid med Sparebankstiftelsen/DNB og Norges Bordtennisforbund. Banken stiller med bordtennisbord til barneskoler rundt om i landet.

- Dette prosjektet er noe de har startet tidligere, men som har kommet hit nå.  Banken har gitt penger til bordtennisforbundet som gir bord til skolen. I dette samarbeidet tilbyr vi opplæring og stiller også med egne bord. Randesund er en av de mest aktive klubbene i Norge og vi ønsker å skape interesse for bordtennis i nærområdet slik at vi kan vokse enda mer, sier Vika.

Liker initiativet

SFO-leder for Strømme skole, Wenche T. Bratteberg, liker initiativet til Randesund.

- Jeg synes det er kjempeflott at vi kan føre idrettslaget inn som et tilbud i SFO og for elever som vil delta i idrett etter skoletid. SFO har kjøpt kurset for våre medlemer, så de slipper å betale , men andre elever kan også være med hvis de betaler inngangen. Det er uansett ganske fullt. 10 av de 12 tilgjengelige plassene er allerede tatt.  Ungene gleder seg til dette tilbudet, sier hun.