Sørnett

Start tar imot Hødd for en viktig kamp på Sørlandet

På bildet: Hødd i aksjon hjemme mot Åsane.
 Foto: Hødd Fotball

På bildet: Hødd i aksjon hjemme mot Åsane. Foto: Hødd Fotball

Start har hatt en ustabil sesongstart med en skadet tropp og bare en seier, håper de å komme tilbake på vinnersporet hjemme mot Hødd nå til søndag. Hødd som er nyopprykket fra andre divisjon, og har så langt ikke tapt en eneste kamp. Før helgens møte ligger de på en andre plass og håper å fortsette trenden i helgens kamp.

Publisert:

Start har hatt en spesiell begynnelse på sesongen med storseier hjemme mot Kristiansund og utallige spillere på skadelisten. Seieren mot Kristiansund er hittil Starts eneste seier denne sesongen. Resten av kampene til Start har de slitt med å vinne, og spiller mye uavgjort. Et så stort lag som Start og med de ambisjonene de har, er det viktig å få gode resultater tidlig. Hvis de nå ikke skulle fått tre poeng mot Hødd, står de med en seier på seks kamper. Noe som laget fra Kristiansand ikke vil skal skje . Helgens motstander Hødd er et ekstremt godt defensivt kollektiv, som slipper til lite foran eget mål. Starts Midtbanespiller Emir Derviskadic beskriver et revansjelystent lag før helgens møte.

På bildet: Emir Derviskadic etter en bortekamp i fjorårets sesong.
 Foto: Tor Erik Schrøder

På bildet: Emir Derviskadic etter en bortekamp i fjorårets sesong. Foto: Tor Erik Schrøder

Må fortsette med vårt eget spill
- Vi er nødt til å nullstille og ha fokus på oss selv, ha den selvtilliten vi alltid har, og spille vårt eget spill.
Start har hatt store skadeplager og laget har også trent på andre kunstgress enn Sør Arena fordi kunstgresset på stadion kan ha hatt en faktor for skadeplagene.
- Selvfølgelig er det vanskelig med skader og vi skulle gjerne hatt alle friske, men det er ikke noe å vi får gjort noe med. Vi har fokus på de som skal spille, og de er mer enn gode nok. Vi skal klare å levere mye bedre enn hva vi har gjort til nå.
Midtbanespilleren tror ikke kampen mot Hødd blir veldig annerledes fra de andre.
- Vi kommer til å fortsette med vårt eget spill, samme filosofi og tankegang.

Vil etablere laget i ligaen
Hødd på sin side håper å fortsette med det gode defensive spillet inn mot kampen på Sørlandet. Selv om Hødd akkurat nå er foran Start på tabellen, så er dette en kamp Start skal være favoritter. De skal nok få det veldig vanskelig mot et lag som bare har sluppet inn to mål så langt, og midtbanespiller Halvard Urnes forteller om en god defensiv struktur som har vært noe av nøkkelen denne sesongen.

På bildet: Halvard Urnes i aksjon mot Raufoss første serierunde
 Foto: Hødd Fotball

På bildet: Halvard Urnes i aksjon mot Raufoss første serierunde Foto: Hødd Fotball

- Vi er et ekstremt godt kollektiv, og et bra defensivt grunnlag i spillet vårt. Laget har tro på det vi driver med, og det har gitt oss resultater nå i starten av sesongen.
Urnes som selv spilte andre divisjonsfotball med Træff i fjor mener nivåforskjellen på lagene i Obos-ligaen er små. Feil man gjorde i fjor har man ikke råd til i år, og kanskje spesielt mot et godt lag som Start.
Selv om Start er et godt lag drar ikke Urnes og Hødd til Sørlandet for å tape.
- Vi må gå for poeng, selv om vi kanskje er underdogs så må vi ta alle muligheter som kommer i kampen. Målet er jo å etablere klubben i Obos, og selvfølgelig være med å utfordre i hver kamp.