Sørnett

Tollbodgata blir bussgate

Bussgaten skal stå ferdig sommeren 2010.

Bussgaten skal stå ferdig sommeren 2010.

To kvartaler i Tollbodgata skal bygges om til ferdsel for kollektivtrafikk. Gaten skal oppgraderes med granittheller på fortauet, nye busstopp og gatemøbler.

Publisert:

- Hensikten med oppgraderingen er å kunne gi et bedre tilbud til bussbrukere slik at enda flere skal ta buss, og økt framkommelighet for bussene, sier rådgiver i Areal- og transportprosjektet, Bjørne Jortveit.

Han forteller videre at kvartalene mellom Kirekegata og Vestre Strandgate skal oppgraderes med granittheller på fortauet, to nye metrostopp og busstopp med nye bussbuer.

Triveligere gate

For å gjøre gaten triveligere skal det plantes trær og settes opp gatemøbler som benker, lysmaster og sykkelstativ med høy standard.

- Det er også gunstig å bygge ut ved Markens,  her er det mye folk som går hver dag. Det kan gjøre at enda flere folk tar buss for det blir mer lettvint, sier Jortveit.

Parkeringsplasser forsvinner

På grunn av  de nye bussbuene og utbygging av fortauene, fører det til at parkeringsplassene på strekningen fra Vestre Strandgate gjennom Tollbodgata og til Kirkegata forsvinner.

- Vanlig persontrafikk skal ikke kjøre i denne gaten. Men det vil forsatt være mulig for de som bor her å kjøre til eiendommene og parkere i bakgårdene her.

[img7031_2LM]

Full stopp med byggingen under juletider

26. oktober startet det fysiske arbeidet med veibyggingen, og i første omgang skal det legges ny overvannsledning i Tollbodgata. Arbeidet foregår til 27. november, og da blir det full stopp i anleggsarbeidet.

- Det blir stans i arbeidet for å unngå å hindre trafikken og handelen ved juletider. Anlegget åpnes igjen over nyttår, og da starter også arbeidet med å bedre fortauene, sier Jortveit.

Byggeleder hos vegvesenet, Håkon Nordgaard, sier at det i perioder kun vil være ett kjørefelt i deler av de to kvartalene.

- Det er svært krevende arbeid som skal gjøres, og det ligger et nettverk av kabler og rør i gateløpet som det må tas hensyn til, forteller Nordgaard.


Tilrettelegging for handikappede

- Parkering for funksjonshemmede plasseres på sørsiden av Tollbodgata, omtrent der den ligger i dag, mens annen parkering på samme side fjernes, sier Jortveit.

I dette kvartalet skal buss og taxi kjøre i venstre kjørefelt. Hensikten er at 15 meters busser skal få plass til å gjøre en høyresving inn i Vestre Strandgate.

Parkering for funksjonshemmede plasseres på sydsiden av Tollbodgata, omtrent der den ligger i dag, mens annen parkering på samme side fjernes. I dette kvartalet skal buss/taxi gå i venstre kjørefelt. Hensikten er at 15 meters busser skal få plass til å gjøre en høyresving inn i Vestre Strandgate. Varelevering i nederste kvartal plasseres på nordsiden av gaten.