Sørnett

- Parker innendørs

P-plassene i Kristian IV gate er vanskelige å komme til. (Foto: Cecilia Breivold)

P-plassene i Kristian IV gate er vanskelige å komme til. (Foto: Cecilia Breivold)

P-plassene i sentrum må nedprioriteres av brøytemannskapene. Bilistene anbefales å finne et p-hus.

Publisert:

- Når det kommer mye snø, er det brøyting som må tas først, sier soneingeniør Torfinn Jore i Ingeniørvesenet.

Bilene hindrer rydding
Biler som parkerer i gatene før brøytemannskapene kommer dit, hindrer dem fra å rydde parkeringsplassene.

- Fordi det står bilder i veien før mannskapene kommer så langt, kan rydding av p-plasser først bli tatt til kvelden, forklarer Jore.

Han har en klar oppfordring til bilistene.

- Det er masse plass i parkeringshusene, sier Torfinn Jore.

Dag Solaas, daglig leder i Kristiansand Parkeringsselskap, er enig med Jore i hva som er beste løsning. Han er ikke i tvil om at p-hus er det lureste bilistene kan gjøre.

- Står bilen innendørs er det den beste løsningen for alle. For det første står bilen tørt og godt. Hvis det er færre biler ute i gatene, kommer brøytemannskapet til. Dermed blir jobben gjort mer effektivt, sier Solaas.

Tar en sjanse

[img53267_2RS]

Øyvind Dønnestad synes det er vanskelig å finne en grei plass å sette fra seg bilen.

- Jeg må inn til kunder. Derfor må jeg parkere utenfor hos dem, men jeg satser på at det går greit. Her kom jeg meg ikke lenger frem, sier Dønnestad og viser til en stor snøhaug foran bilen.

Heidi Fidje Andersen var glad hun hadde en solid bil med firehjulstrekk. Helst ville hun latt bilen stå på en dag som dette. Brøytekanten i Kristian IV gate var vanskelig å komme seg over. Hun satser på kunnskap når hun setter fra seg bilen.

- Jeg er litt usikker på hvor p-plassene er, men jeg parkerer ut fra gammel vane. Det har gått greit så langt, men det er jo litt spennende å se når jeg kommer tilbake, sier hun.

Øyvind Dønnestad er også i tvil om hvor han kan parkere. Han prøver å se på skilter og annen oppmerkning for å finne en lovlig plass.

- Noen ganger er det en sjanse å ta. Jeg håper parkeringsvaktene er litt mer lempelige og ser an forholdene, sier Dønnestad.

Samme regler
Raymond Solaas i Kristiansand Parkeringsselskap opplyser at selv om det er snø og vanskelige parkeringsforhold, er det samme trafikkregler som gjelder.

- Bilistene må følge skiltene som viser hvor det er parkeringsplasser. Dette står tydelig i veitrafikkloven. Vi kan ikke endre på dette bare fordi det snør, sier han.

- Jeg ser mye på skilt når jeg finner en plass. Utenfor p-automatene må det var greit, mener Heidi Andersen.

Solaas viser også forståelse for bilistene som ikke finner oppmerkete plasser.

- Det at bilister ikke kan se oppmerkingen på asfalten, må vi selvfølgelig ta hensyn til. Likevel er det viktigste at bilistene ser på skilter. Da blir det ikke noe større problemer, understreker Raymond Solaas.