Sørnett

Pendlerne frykter betalt parkering

Karen Ringereide er selv student og syns det er urimelig at studenter må betale for å parkere på UiA. Foto: Sindre Hopland

Karen Ringereide er selv student og syns det er urimelig at studenter må betale for å parkere på UiA. Foto: Sindre Hopland

- Det er ikke greit, jeg har ikke noe annet valg enn å kjøre, sier flere av pendlerne sørnett har pratet med om mulig parkeringsavgift på UiA.

Publisert:

-  Det blir som å sparke noen som allerede ligger nede, sier Anette Andersen når hun beskriver hvordan studentene må som lever på lån, nå kan få en ny utgift.

 Det kom frem i mandagens utgave av Fædrelandsvennen at kommunen anbefaler UiA å innføre parkeringsavgift på sine parkeringsplasser. Det var miljøvernsjef Øystein Holvik som la frem forslaget i et møte med UiA.

Han mener at flere enn nødvendig kjører på grunn av at parkeringen er gratis og viser til stor suksess da sykehuset iverksatte

[img94868_2RM]

betalingsløsning på sine parkeringsplasser.

- En kjip ting til

 - Jeg har lang vei og kø fra før, så får vi rushtidsavgift, og nå må jeg betale for å parkere utenfor skolen i tillegg, forklarer Anette Betsaker fra Søgne.

- Selv om bussen faktisk tar en time fra UiA til Søgne, så kunne jeg gjort det, men barnehagen åpner og lukker til visse tider, da blir buss litt vanskelig, sier Betsaker videre.

Fem timer buss hver dag

 -  Selv om jeg ikke blir berørt direkte så er det jo veldig kjedelig for de som pendler og som ikke har muligheten for å ta buss eller sykkel, sier Erlend Johansen, som parkerer bilen sin på en av parkeringsplassens siste ledige plasser. Han forklarer at han bor på Kongsgård En og at for han, så er det ikke så farlig.

Men ikke alle er like heldige som Johansen.

- Kan ikke bare slenge meg på sykkelen, ler Anette Andersen. Hun pendler fra Risør hver dag og sier at bil er nødvendig for å få hverdagen til å gå rundt.

- Jeg tenkte en gang på å ta buss, men det gikk ikke, det tar fem timer frem og tilbake fra UiA, forklarer Andersen.

- Spesielt når jeg har en familie hjemme som venter så kan jeg ikke bruke hele dagen på buss, det hadde vært horribelt.

[img94868_3RM]

Færre på skolen

 -  Har du ikke forelesning, så gjør betaling for parkeringsplass det mindre lukrativt å komme på skolen utenom skoletiden, sier Betsaker.

Også de andre studentene Sørnett snakket med som pendlet, sa at de måtte ha valgt nøyere hvilke dager de ville brukt på skolen om de måtte ha betalt for å parkere på skolen.