Sørnett

Rallyfest i Kristiansands turområde

Rally Sørlandet arrangeres i helgen. Foto: Rallysorland.no.

Rally Sørlandet arrangeres i helgen. Foto: Rallysorland.no.

Løpslederen i Rally Sørland er ikke redd for publikums sikkerhet når landets fremste rallyførere skal konkurrere på Odderøya i Kristiansand.

Publisert:

9. og 10. mai vil det være etapper som går rundt i kristiansandsområdet. Den 10. mai vil det i tillegg arrangeres et rallyshow på Odderøya.

Løpsleder for Rally Sørland, Inga Tofteland frykter ikke for publikums sikkerhet til tross for at spreke bilene skal konkurrere i det som regnes som indrefileten av Kristiansands turområder.

- Vi ser ikke for oss at det vil komme noen ulykker for tilskuerne. Dette har vi drevet på med lenge, så publikum vet hva dette går ut på, hevder hun.

Sikkerhetstiltak

Tofteland sier at sikkerheten vil være på plass også under årets arrangementet.

- Vi skal sperre av området, ha fire kontrollbiler og en sikkerhetssjef som går i gjennom løypene før løpene settes i gang. Det vil også stå vakter rundt om i løypene under arrangementet. Ambulanser kommer også til å være til stede.

Over 100 påmeldte 

Løpsleder Inga Tofteland forteller at det er over 100 påmeldte i rally.

- Løpet både starter og slutter i Kirkegata i Kvadraturen. Fredag vil det arrangeres tre etapper.

Flyttet fra Mandal

Rally Sørlandet har fra hvert år siden 2003 blitt arrangert  i Mandal, men i 2014 er det flyttet til Kristiansand. Prosjektleder for Rally Sørland i Mandal sa i november til Lindesnes avis at dette er en avgjørelse tatt av Kristiansand Automobilklubb.

-  Vi ble ikke enig om en ny avtale, sier Sveinung Valand, prosjektleder for Rally Sørland i Mandal.

Første i 1952 

Rally Sørlandet gikk av staben for første gang i år 1952. Etter et langt opphold fra 1972 til 2002 rally Sørlandet blitt arrangert hvert år de siste 11 årene. For første gang siden 1971 arrangeres altså løpet i Kristiansand.